The quest for the well-being in the culture of conformity and the anti-conformism among the students

Küçük Resim Yok

Tarih

2019

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Yayıncı

Maltepe Üniversitesi

Erişim Hakkı

CC0 1.0 Universal
info:eu-repo/semantics/openAccess

Araştırma projeleri

Organizasyon Birimleri

Dergi sayısı

Özet

The aim is to debate the idea of well-being and its notion and how it is viewed by the students and what is their reactions. In fact the state of being happy, healthy, or prosperous in its broad meaning that results a welfare policy inside the universities could have reversible reaction and impact on students who directly or indirectly are looking for a ‘cool’ state which is in reality a nonconformist situation if it is not an anticonformist one. The development of social media and the spread of the freedom notion of expression on social networks becomes a part of the young culture that creates a misunderstanding or a clash. As far as the future of the students is concerned, the government and even society establish a common indicator of well-being or a standard well-fare that does not reflect the youth expectations and specially the students at the university. So to what extend can a quest for the well-being affect the culture of the students? And can a standard welfare system be a cause for the emergence of the nonconformist or anti conformist culture?
Refah düşüncesi ve refah kavramın, öğrenciler tarafından nasıl değerlendirildiğinin ve tepkilerinin ne olduğunu tartışmak, bu bildirinin amacıdır. Aslında, genel anlamıyla mutlu, sağlıklı veya müreffeh olma durumuyla neticelenen üniversiteler içindeki refah politikaları, doğrudan veya dolaylı olarak, anti- konformist bir durum olmasa da gerçekte konformist olmayan fakat “rahat” bir durum arayışı içinde olan öğrenciler üzerinde ters bir tepkiye ve etkiye neden olabilir. Gençlik kültürünün bir parçası haline gelen sosyal medyanın gelişimi ve ifade özgürlüğü kavramının sosyal ağlarda yayılması, anlaşılmazlık veya uyuşmazlık yaratabilmektedir. Öğrencilerin geleceği ile ilgili olarak, hükümet ve hatta toplum, gençlerin beklentilerini ve özellikle de üniversitedeki öğrencilerin beklentilerini yansıtmayacak genel bir refah veya standart bir sosyal refah sistemi göstergesi belirlemektedir. Öyleyse, ne ölçüde refah arayışı öğrencilerin kültürünü etkileyebilir ve ne ölçüde standart bir sosyal refah sistemi, anti-konformist ya da konformist olmayan kültürün ortaya çıkmasına neden olabilir?

Açıklama

Anahtar Kelimeler

Kaynak

Maltepe Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Kongresi

WoS Q Değeri

Scopus Q Değeri

Cilt

Sayı

Künye

Daoudi, F., Bouabdallah, F. H. (2019). The quest for the well-being in the culture of conformity and the anti-conformism among the students / Konformist ve anti-konformist kültürde öğrencilerin refah arayışı. Maltepe Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Kongresi.