Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Araştırmacılar
  • Projeler
  • Birimler
  • Analiz
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Dere, Denizhan" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 2 / 2
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Yayın
    İnsan hakları açısından GDO'lar
    (Maltepe Üniversitesi, 2020) Dere, Denizhan; Kuçuradi, İoanna
    İnsan Haklarının Etik Eğitiminin iş yaşamımda bana neler kattığını anlatabilmem için, benim üzerimde yarattığı değişimi önce anlatmak gerektiğini düşünüyorum. Programa başladığım zamanlarda kendimce elbette belli bir arayış içindeydim. bazı problemleri gördüğümü düşünüyordum. Programa katıldıktan sonra en önemli farkın düşünceleri doğru bilgi ile temellendirmek olduğunu gördüm ve anladım...
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Yayın
    Yeni egemenler-GDO tehlikesi
    (T.C.Maltepe Üniversitesi, 2018) Dere, Denizhan
    Etik ve değer dünyası olan, eserler ortaya koyan, başarılar gösteren, entelektüel bir dünyası olan insanın, biyolojik varlığı korunmadan ne entelektüel varlığın gerçekleşmesi ne de etik ve değer dünyasının var olması mümkündür. Biyolojik varlığın sürdürülebilmesi, beslenebilme koşuluna açıkça bağlıdır. Dünyada canlılığın varoluşundan bu yana, hayatta kalabilmek için besin arayışı, bütün canlılığın temel çabalarının başında yer almıştır. İnsanın beslenmesi için 19. ve 20. yüzyıllarda, nüfusa dayalı kaynak sorunlarının ortaya çıkmasıyla artık klasik tarım yöntemlerinin ötesinde uygulamalar gerektiği düşünülmüştür. “Yeşil Devrim” olarak bilinen tarımda makineleşmenin ardından, özel şirketler ve devletler tarafından yürütülen biyoteknoloji çalışmaları hız kazanmıştır. Bu çalışmalar, tarımsal üretimin temel maddesi olan bitkisel tohumların verimlilik, böcek ilâçlarına karşı dirençlilik, ürünlerin raf ömürlerinde dayanıklılık gibi hedefler ile genetik yapılarının değiştirilmesi şeklinde gerçekleşmiş ve böylece hayatımıza GDO’lu1 tohumlar, GDO’lu gıda maddeleri girmiştir.

| Maltepe Üniversitesi | Kütüphane | Açık Bilim Politikası | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Maltepe Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, İstanbul, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim