Anayasa hukukundaki gelişmelerin ışığında kamu hukuku sempozyumu

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Günümüzde yaşanan değişim ve gelişmeler hukuk alanında sürekli sorunlar ortaya çıkarmaktadır. Anayasa ve diğer birçok temel yasalarda gerçekleştirilen değişikliler ve bunların yorumu ile ilgili yargı içtihatlarının ele alınması, uluslararası hukuktaki gelişmeler ışığında değerlendirilmesi önem taşımaktadır. Hukukçuların görevi, bu sorunlara çözüm üretmek, ülke ve insanımızın yararına olacak katkılarda bulunmaktır. Anayasa Hukukundaki Gelişmelerin Işığında Kamu Hukuku Sempozyumu bu düşüncelerle gerçekleştirilmiştir. Sempozyumda sunulan tebliğlerden bir kısmı tam metin haline getirilerek yayınlanmak üzere gönderilmiş, gönderilen tam metinler yazarlarının talebi doğrultusunda hakem incelemesinden geçirilerek veya geçirilmeksizin yayına hazırlanarak sempozyum tam metin kitabı oluşturulmuştur. Sempozyumunun organizasyonu ve gerçekleştirilmesine destek veren, emeği geçen herkese teşekkür ederken, bu kitabın ilgililere yararlı olmasını dilerim.

Anayasa değişikliği, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi, Demokrasi, Kamu hukuku, Anayasa hukuku

Anayasa hukukundaki gelişmelerin ışığında kamu hukuku sempozyumu

Şahbaz, İ., Kuru, G. ve Yetimoğlu, M. E. (ed.). (2022). Anayasa hukukundaki gelişmelerin ışığında kamu hukuku sempozyumu. İstanbul: Maltepe Üniversitesi.