1 Dakika 1 Kitap

CC0 1.0 Universal

Konu: Kullanıcı istediği materyali, akıllı kütüphane sistemleri ve kütüphane raf planını kullanarak herhangi bir destek almadan kısa sürede ulaşarak ödünç alabilmektedir. 7 gün 24 saat hizmet veren Maltepe Üniversitesi Kütüphane ve Bilgi Merkezinde, ödünç-iade sistemi 24 saat aktif kullanılmaktadır. Bu uygulama sayesinde 180.000'den fazla basılı materyalin yer aldığı merkez binasında, kullanıcı aradığı materyalle en kısa sürede ulaşabilmektedir.
Amaç: Bu çalışmayla birlikte; fiziksel kütüphane hizmetlerinden, kütüphane personelinden destek almadan faydalanılabilmesi, ilgili materyali arama bulma ve ödünç alma işlemlerini en kısa sürede gerçekleştirilebilmesi, kütüphane kullanım alanları hakkında kapsamlı bilgi alınabilmesi, ödünç-iade ve dolaşım hizmetleri çalışanlarının iş yükünün hafifletilmesi amaçlanmıştır.

akıllı kütüphane sistemleri, kütüphane raf planı, kütüphane sistemleri

ANKOS 2020

Ergül, Y. (2020). 1 Dakika 1 Kitap. Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu Poster Yarışması 2020.