Korona günlerinde mezuniyet: Kepler havaya!

CC0 1.0 Universal

Covid-19 salgınının zor günlerinin içinden geçerken bir olmanın, her sıkıntıyı beraber aşabilecek olmanın önemini bir kez daha idrak ettik. Pandemi günlerinin ayrılığı; hayata daha farklı bakmamıza, varlık sebebimizi ve hakikati yeniden idrak etmemize vesile oldu... Türkiye’de ilk kez gerçekleşen online kep atma ise mezuniyetin en ilgi çeken bölümü oldu. Evlerinde online derslere katılan ve yarıyıl sonu sınavlarına da online giren mezunlar bu kez de mezuniyet törenine cübbeleri ve kepleriyle yine evlerinden katıldı. Kep atma törenine; öğrencilerin kimi balkondan, kimi salondan, kimi ise bahçelerinden eşlik etti. Öğrenciler, adeta arkadaşları karşılarındaymış gibi keplerini birbirlerine doğru attılar. Her öğrenci, önce ekranda arkadaşından gelen kepi havada yakalarken görüldü. Kepini alıp takanlar daha sonra bir başka arkadaşına doğru attı...

Korona, Mezuniyet, Çevrimiçi eğitim, Mezuniyet töreni

Ad-HOC

Karasar, Ş. (2020). Korona günlerinde mezuniyet: Kepler havaya. Ad-HOC. 2(16), s. 10-11.