Karnım mı aç, beynim mi?

Covid-19 pandemi sürecindeki yoğun stres, evlere kapanmayla yaşanan izolasyon, sosyal ilişkilerdeki kısıtlamalar yeme davranışlarını da etkiledi. Stres, kaygı, korku ve belirsizlik nedeniyle çok yedik. Ancak yeme bozukluğu hastalığı olanlar için bu durum daha da endişe verici görünüyor.
The stress, isolation that came with lockdowns, and restrictions in social relationships during Covid-19 pandemic also affected eating habits. We ate a lot because of stress, anxiety, fear, and uncertainty. However, the situation seems worrying for eating disorder patients.

Koronavirüs salgını, Covid-19 süreci, Yeme bozukluğu, Kaygıdan kaçmak, Anoreksiye nevroza, Bulimia nevroza, Tıkanırcasına, aşırı yeme bozukluğu

Scienceup

Çetin, B.; Özer, E. (2021). Karnım mı aç, beynim mi? / Which one is hungary: My stomach or my brain? Maltepe Üniversitesi, Scienceup, 12, s. 104-107.