Dışa açılma, dıştan beslenme... Başarının sırrı

Yükleniyor...
Küçük Resim

Tarih

2020

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Yayıncı

Maltepe Üniversitesi

Erişim Hakkı

info:eu-repo/semantics/openAccess

Araştırma projeleri

Organizasyon Birimleri

Dergi sayısı

Özet

En temel insan fenomeninin “arada olmak” şeklinde özetlenebileceği savıyla başlayalım. Arada olan insanın ürünü, başarısı olarak kurumlar da böyle değil mi? Uzun yıllara dayalı tarihiyle, çağının etkisi altında kalan ya da çağını aşan, çağına önderlik eden yapılanışıyla üniversiteler de varlıklarını borçlu oldukları araştırıcı-öğretici-kolaylaştırıcı kimliğiyle öne çıkan temsilcileriyle, genel olarak içinde yer aldıkları toplum ve toplumun çoğun “devlet” adını alan kamusal nitelikli örgütlenişi ve elbette akran kurumlar olarak diğer üniversiteler arasında değiller mi?
Let's start with the claim that the most fundamental human phenomenon could be summarised as to be "somewhere in between." Are not institutions, as human products, the same way? Are not universities also in between, with their history of many years, under the influence of their age, or transcending their age, leading their age. Are not they between their representatives who are noticed for their researcher, educator, facilitator identities, society, and society's public organization, which usually goes with the name, "state"?

Açıklama

Anahtar Kelimeler

theoria-praxis, kuram-eylem bütünlüğü, dünya yurttaşı, dünya ağdaşı, beyin fırtınaları, fikir meltemleri

Kaynak

Scienceup

WoS Q Değeri

Scopus Q Değeri

Cilt

1

Sayı

8

Künye

Çotuksöken, B. (2020). Dışa açılma, dıştan beslenme... Başarının sırrı / Opening up, benefiting from the outside... The key to success.