Adapt of business environment to pandemic in the new future

Küçük Resim Yok

Tarih

2021

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Yayıncı

Maltepe Üniversitesi

Erişim Hakkı

info:eu-repo/semantics/openAccess

Araştırma projeleri

Organizasyon Birimleri

Dergi sayısı

Özet

The present article has been compiled with a long-term view and according to the new conditions affected by the spread of epidemics in the new future. In the content of the article, in the first part, the business conditions of developing countries affected by the epidemic crises are examined to take an appropriate approach to maintain and strengthen the economies of developing countries, especially in the field of improving the business environment. In the second part, new technologies are considered as a tool to move towards e-government, which has boundaries beyond the government, including government, businesses, and non-governmental organizations and organizations. The third section includes approaches to changing the paradigm of existing and new businesses to adapt to the post-epidemic conditions. In this regard, the use of knowledge-based ideas and new approaches are introduced with a look at successful models around the world and appropriate policies to achieve them. Empowerment is also considered as an approach to strengthen and solidify businesses that can be implemented with various tools such as training and knowledge-based businesses. The fourth section includes strengthening deregulation and facilitating the issuance of business licenses. Finally, long-term policy recommendations are provided.
Bu makale, uzun vadeli bir bakış açısıyla ve yeni gelecekte salgın hastalıkların yayılmasından etkilenen yeni koşullar dikkate alınarak derlenmiştir. Makalenin içeriğinde birinci bölümde özellikle is ortamını iyileştirmeyi sürdürebilmek ve güçlendirmek, uygun bir yaklaşım benimsemek için salgın krizinden etkilenen gelişmekte olan ülkelerin is koşulları incelenmiştir. Makalenin ikinci bölümünde yeni teknolojilerin, hükümetler, işletmeler ve sivil toplum kuruluşlarının ötesinde sınırları olan e-devlete geçiş için bir araç olarak kullanılması değerlendirilmektedir. Üçüncü bölüm, salgın sonrası koşullara uyum sağlamak için mevcut ve yeni işletmelerin paradigmasını değiştirmeye yönelik yaklaşımları içermektedir. Dünya genelindeki başarılı modellere ve bunlara ulaşmak için uygulanan politikaların incelenmesi doğrultusunda, bilgiye dayalı fikirlerin kullanımı ve yeni yaklaşımlar tanıtılmıştır. Yetkilendirme, eğitim ve bilgi temelli isler gibi çeşitli araçlarla uygulanabilen işletmeleri güçlendirme ve sağlamlaştırma yaklaşımı olarak da kabul edilmektedir Dördüncü bölümde regülasyonun güçlendirilmesini ve işletme ruhsatlarının verilmesini kolaylaştırmayı içermektedir. Son olarak uzun vadeli politika önerileri sunulmuştur.

Açıklama

Anahtar Kelimeler

Kaynak

MUISC'20-21 - International Faculty of Humanities and Social Sciences Student Congress

WoS Q Değeri

Scopus Q Değeri

Cilt

Sayı

Künye

Hamidi, S.N. (2021). Adapt of business environment to pandemic in the new future / Yeni gelecekte iş çevresinin küresel salgına adaptasyonu. MUISC'20-21 - International Faculty of Humanities and Social Sciences Student Congress (126-127 ss.) içinde. İstanbul: Maltepe Üniversitesi.