“Gıda sisteminde etik değerler odağa alınmalı”

Yükleniyor...
Küçük Resim

Tarih

2019

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Yayıncı

T.C.Maltepe Üniversitesi

Erişim Hakkı

info:eu-repo/semantics/openAccess

Araştırma projeleri

Organizasyon Birimleri

Dergi sayısı

Özet

Gelişen teknoloji sayesinde bugün dünya nüfusuna yetecek olandan çok daha fazla gıda üretimi yapıldığını biliyoruz. Ancak buna rağmen bugün dünyada yeterli gıdaya ve içme suyuna erişim hâlâ büyük bir sorun. Sahraaltı Afrika’da ve dünyanın pekçok yerinde milyonlarca insan hâlâ açlıktan ve susuzluktan ölüyor. Yoksulluk, aşırı tüketim, israf ve sosyal adaletin olmayışı gibi birçok neden, açlık sorununu beslemeye devam ediyor. Açlıkla mücadelede “gıda hakkı”, “tarım ve gıda etiği” gibi kavramlar ise önemli bir yere sahip. Tarım ve gıda sisteminin insanın, toplumun ve doğanın esenliği doğrultusunda daha adil, paylaşımcı ve sürdürülebilir bir biçimde dönüştürülebilmesinin ancak etik farkındalıkların ve duyarlılıkların odağa alınmasıyla mümkün olacağını söyleyen Tarım ve Gıda Etiği Derneği Başkanı ve Ankara Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ ile açlık, yoksulluk, gıda hakkı, tarım ve gıda etiği üzerine konuştuk.

Açıklama

Anahtar Kelimeler

Gıda Sistemi, Teknoloji, Etik, Gıda Etiği, Tarım

Kaynak

İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi UNESCO Felsefe ve İnsan Hakları Kürsüsü Bülteni

WoS Q Değeri

Scopus Q Değeri

Cilt

Sayı

5

Künye

Taluğ, Cemal. (2019). “Gıda sisteminde etik değerler odağa alınmalı”, İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi UNESCO Felsefe ve İnsan Hakları Kürsüsü Bülteni, T.C.Maltepe Üniversitesi. (5), s.10-3.