“Gıda sisteminde etik değerler odağa alınmalı”
Yükleniyor...
Tarih
2019
Yazarlar
Dergi Başlığı
Dergi ISSN
Cilt Başlığı
Yayıncı
T.C.Maltepe Üniversitesi
Erişim Hakkı
info:eu-repo/semantics/openAccess
Özet
Gelişen teknoloji sayesinde bugün dünya nüfusuna yetecek olandan çok daha fazla gıda üretimi yapıldığını biliyoruz. Ancak buna rağmen bugün dünyada yeterli gıdaya ve içme suyuna erişim hâlâ büyük bir sorun. Sahraaltı Afrika’da ve dünyanın pekçok yerinde milyonlarca insan hâlâ açlıktan ve susuzluktan ölüyor. Yoksulluk, aşırı tüketim, israf ve sosyal adaletin olmayışı gibi birçok neden, açlık sorununu beslemeye devam ediyor. Açlıkla mücadelede “gıda hakkı”, “tarım ve gıda etiği” gibi kavramlar ise önemli bir yere sahip. Tarım ve gıda sisteminin insanın, toplumun ve doğanın esenliği doğrultusunda daha adil, paylaşımcı ve sürdürülebilir bir biçimde dönüştürülebilmesinin ancak etik farkındalıkların ve duyarlılıkların odağa alınmasıyla mümkün olacağını söyleyen Tarım ve Gıda Etiği Derneği Başkanı ve Ankara Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ ile açlık, yoksulluk, gıda hakkı, tarım ve gıda etiği üzerine konuştuk.
Açıklama
Anahtar Kelimeler
Gıda Sistemi, Teknoloji, Etik, Gıda Etiği, Tarım
Kaynak
İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi UNESCO Felsefe ve İnsan Hakları Kürsüsü Bülteni
WoS Q Değeri
Scopus Q Değeri
Cilt
Sayı
5
Künye
Taluğ, Cemal. (2019). “Gıda sisteminde etik değerler odağa alınmalı”, İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi UNESCO Felsefe ve İnsan Hakları Kürsüsü Bülteni, T.C.Maltepe Üniversitesi. (5), s.10-3.