Relationship between youth migration and demand for higher education (Study case: Indonesia)

Küçük Resim Yok

Tarih

2019

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Yayıncı

Maltepe Üniversitesi

Erişim Hakkı

CC0 1.0 Universal
info:eu-repo/semantics/openAccess

Araştırma projeleri

Organizasyon Birimleri

Dergi sayısı

Özet

Entering the 21st century, migration had been one of the most important issues on global world and each states. Not only focus on international migration, but also on internal migration. In Indonesia, phenomenon of internal migration, especially in youth migration from rural to urban is still on going since long ago. The statistic for youth migration is increasing for year to year. There are many underlying factors in Indonesia’s youth migration and could be challenge for its state. Using young migrant aged 18-24 years old as respondent, shown that education plays an important role in youth migration. Rural areas in Indonesia still lack in providing educational facilities, while the population have demand for higher education. Therefore the individual who want to have higher education should do migration. Perhaps can gain more work experiences after had higher education and earn higher wages in the future. However, this phenomenon has the challenges too, like population distribution is not evenly distributed, population explosion only in one city, and inequality caused by they did not want to return migration after had higher education. This research used qualitative method to collect data from journals, articles, internet and random questionnaries from social media. It is also theoritically based on theory of migration. The purpose of this paper is to analyze the relationship between youth migration and demand for higher education, also in its challenge and opportunity for deep.
21. yüzyıla girerken göç, küresel dünyadaki ve her eyaletteki en önemli konulardan biriydi. Bu bağlamda yalnızca uluslararası göçe değil aynı zamanda iç göçe de odaklanılır. Endonezya’da iç göç olgusu, özellikle kırsal kesimden kentlere doğru gençlik göçü, uzun zamandan beri devam etmektedir. Gençlik göç istatistikleri, yıldan yıla artmaktadır. Endonezya’daki genç kitlenin göç sebepleri arasında birçok temel faktör vardır ve bu, devlet için zor bir durum olarak görülebilir. Katılımcı olarak 18-24 yaş arasındaki genç göçmeni kullanmak, eğitimin gençlik göçünde önemli bir rol oynadığını göstermiştir. Ülkedeki popülasyon yükseköğretim talebinde bulunurken, kırsal alanlarda eğitim olanaklarının sağlanması hala yetersizdir. Bu nedenle yükseköğrenim görmek isteyen birey bu sebeplerden ötürü göç etmelidir. Belki yükseköğrenimden sonra daha fazla iş deneyimi kazanabilir ve gelecekte daha yüksek ücretler kazanabilir. Bununla birlikte, bu olgu; nüfus dağılımının eşit şekilde dağılmayışı, sadece bir şehirde nüfus yoğunlunun yaşanması ve yükseköğrenim sonrası geri dönüşlerin olmayışından kaynaklanan eşitsizlikler gibi zorluklara da sahiptir. Bu araştırmada, nitel yöntemler kullanılarak dergilerden, makalelerden, internetten ve rastgele anketlerle sosyal medyadan veri toplanmıştır. Bu araştırma, ayrıca teorik olarak göç teorisine dayanır. Bu yazının amacı, gençlik göçü ile yükseköğrenime olan talep arasındaki ilişkiyi zorluları ve fırsatları ile derinlemesine analiz etmektir.

Açıklama

Anahtar Kelimeler

Youth Migration, Higher Education, Indonesia, Gençlik Göç, Yüksek Öğrenim, Endonezya

Kaynak

Maltepe Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Kongresi

WoS Q Değeri

Scopus Q Değeri

Cilt

Sayı

Künye

Merdekawati Setiardi, A. B. (2019). Relationship between youth migration and demand for higher education (Study case: Indonesia) / Genç göç ve yükseköğrenim talebi arasındaki ilişkiler (Endonezya örneği). Maltepe Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Kongresi. s. 20-21.