Obstacles in the implementation of evidence-based practice in nursing

Küçük Resim Yok

Tarih

2019

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Yayıncı

Maltepe Üniversitesi

Erişim Hakkı

CC0 1.0 Universal
info:eu-repo/semantics/openAccess

Araştırma projeleri

Organizasyon Birimleri

Dergi sayısı

Özet

INTRODUCTION: The international interest in the implementation of evidence-based nursing (EBN) as a means of improving quality of care continues. Yet, despite the emphasis given during the last few years on the quality of health care providers there are still many nurses who fail to understand that evidence-based nursing should be a clinical priority and hence, ensure its implementation. AIM: To explore the various factors and difficulties that hinder the implementation of evidence-based nursing in contemporary health care services. METHODS: For this paper’s needs a systematic literature search was undertaken in databases and websites such as Pubmed, magnet.gr, medscoupe.com, ebnbmg.com, and nursingword.org within the last 10 years, using combinations of the following Key-words: research, health care provision, healthcare professionals, theory, practice, implementation, evidence-based practice. RESULTS: After an extensive and critical background search, 15 studies were deemed as most relevant for this paper’s aim. These came mainly from the USA, Ireland, Australia and Greece. In these cases, it was found that although health care professionals are aware of the term, EBN, it’s implementation failed in many cases in practice due to the following factors (in descending order of importance): lack of time due to heavy workload, fear of change and resistance to evolution in the health sector, understaffed and poorly organized health care facilities, contradictory factors (e.g. conflicting evidence) and lack of suitable infrastructure. CONCLUSIONS: In conclusion, although nursing research has improved dramatically during the past decades, we should still strive to continue supporting health care professionals in their clinical roles. Although there is still a gap between recent knowledge and its implementation, the nursing profession needs to embrace EBN despite adverse working conditions as we owe this to our patients, our profession and ourselves!
GİRİŞ: Tedavinin kalitesini arttırmanın bir yöntemi olarak “Evidence Based Nursing” (EBN) uygulanmasına olan uluslararası ilgi sürmektedir. Bununla birlikte, son birkaç yıldır sağlık hizmeti sunmanın kalitesine verilen öneme rağmen, Kanıta Dayalı Hemşirelik klinik bir öncelik olması gerektiğini ve dolayısıyla, bu uygulanmanın sağlanması gerektiğini anlamayan birçok hemşire vardır. AMAÇ: Çağdaş sağlık hizmetlerinde Kanıta Dayalı Hemşirelik uygulanmasını engelleyen çeşitli faktör ve zorlukları araştırmak. METOD: Bu yazının hazırlanması için gerekli olan veri tabanlarında ve aşağıdaki gösterilen web sitelerinde sistematik bir literatür taraması yapılmıştır: Pubmed, mednet.gr, medscoupe.com, ebnbmg.com ve nursingword.org, son 10 yıl içerisinde aşağıdaki anahtar sözcükler kullanarak: araştırma, sağlık hizmeti sunumu, sağlık çalışanları, teori, uygulama, uygulama, kanıta dayalı uygulama (evidence based practice). BULGULAR: Kapsamlı ve eleştirel bir arka plan araştırmasından sonra, bu araştırmanın amacına en fazla uyum göstren 15 çalışma yapılmıştır. Bu çalışmaların sonuçlarına göre, sağlık çalışanlarının EBN terimini bilmelerine rağmen, uygulamada aşağıdaki faktörler nedeniyle başarısız oldukları tespit edilmiştir (azalan önem sırasına göre): ağır iş yükü nedeniyle ortaya çıkan zaman eksikliği, sağlık sektöründe meydana gelen değişim ve evrime karşı korku ve direnç, yetersiz ve iyi organize edilmemiş sağlık tesisleri, birbiri ile tutarsız faktörler (örneğin: birbiri ile tutarsız kanıtlar) ve uygun altyapı eksikliği. SONUÇLAR: Sonuç olarak, hemşirelik mesleğine yönelik araştırmalar son on yılda önemli ölçüde ilerlemiş olmasına rağmen, sağlık çalışanlarının klinik rollerini desteklemeye devam etmek için çaba sarf etmeye devam etmeliyiz. Her ne kadar günümüzde var olan en son bilgi ve pratik arasında hala bir boşluk olsa da, hemşirelik mesleği, olumsuz çalışma koşullarına rağmen, hastalarımıza, mesleğimize ve kendimize olan ödevimiz gereği, EBN’yi benimsemelidir.

Açıklama

Anahtar Kelimeler

Kaynak

Maltepe Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Kongresi

WoS Q Değeri

Scopus Q Değeri

Cilt

Sayı

Künye

Beltsou, F. , Balafa, M. (2019). Obstacles in the implementation of evidence-based practice in nursing / Hemşirelikte kanıta dayalı uygulama pratiğindeki engeller. Maltepe Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Kongresi.