CC0 1.0 Universal

Amaç: Araştırma, okul öncesi dönem çocuklarının (48-72 aylık) bilgisayar, tablet ve telefon ile oyun oynama alışkanlıklarını incelemek amacıyla yapılmıştır. Yöntem: Tarama modelli bu araştırmanın çalışma grubu İstanbul’daki üç farklı okul öncesi eğitim kurumuna (iki devlet, bir özel) giden 84 çocuktan (43 kız-41 erkek) oluşmaktadır. Nitel desende olan bu araştırmada araştırmacıların geliştirdiği yapılandırılmış görüşme formu çocuklara uygulanmış; elde edilen verilerin analizinde alınan yanıtların frekansları hesaplanmıştır.

Okul öncesi dönem çocuğu, Oyun, Tablet, Bilgisayar, Telefon

14. Ulusal Okul Öncesi Öğretmenliği Öğrenci Kongresi: Çocuğun Ekolojik Dünyası

Aktaş, F. ve Şahin, S. (2019). Okul öncesi eğitim alan çocukların bilgisayar, tablet ve telefonla oyun oynama alışkanlıklarının incelenmesi. 14. Ulusal Okul Öncesi Öğretmenliği Öğrenci Kongresi: Çocuğun Ekolojik Dünyası Özet Kitapçığı, Maltepe Üniversitesi.