Okul öncesi öğretmenlerinin uyguladıkları oyun etkinliklerinde gelişim alanlarına ne kadar sıklıkta yer verdiklerinin incelenmesi
Küçük Resim Yok
Tarih
2019
Yazarlar
Dergi Başlığı
Dergi ISSN
Cilt Başlığı
Yayıncı
Maltepe Üniversitesi
Erişim Hakkı
CC0 1.0 Universal
info:eu-repo/semantics/openAccess
info:eu-repo/semantics/openAccess
Özet
Amaç: Oyun, çocuklar için en doğal öğrenme ortamını sağlar. Çocuklar ancak hazır bulunuşlukları doğrultusunda kendilerinde var olan bilgi, beceri ve yetenekleri oyun içerisinde ustalıkla ortaya çıkarırlar. Çocukların oyunla öğrendiklerinden yola çıkarak onları anlamlandırıp ilişki kurabilmelerine katkı sağlanır. Böylece öğrendiklerini deneyimleme fırsatı sağlayıp kendilerine uygun yöntemler geliştirirler. Bu şekilde öğrenme becerisine karşı olumlu tutum ve davranışlarda bulunurlar. Çocuğun kendini en iyi,en rahat ifade edebildiği bir yol olan oyun çocukların hem birbiriyle hem de yetişkinlerle güçlü bir iletişim kurabilmelerine katkı sağlar. Öğretmenlerin etkinlik sürecindeki sorumlulukları; çocukların öğrenme ilgisini uyandırmak,gelişim alanlarını desteklemek,olumlu duygu ve düşünceler kazandırmak ve çocukların keyifli vakit geçirmelerini sağlamaktır. Çocuk bu süreçte seçici,yapıcı ve etkin olup öğrenmenin kontrolünü elinde tutmaktadır. Bu anlamda yapmış olduğum araştırma; okul öncesi dönemdeki çocukların öğretmenlerinin uyguladıkları oyun etkinliklerinde gözlem tekniği kullanılarak gelişim alanlarına yer verme düzeyleri tespit edilmeye çalışılmıştır.
Açıklama
Anahtar Kelimeler
Oyun, Gelişim, Gelişim alanları
Kaynak
14. Ulusal Okul Öncesi Öğretmenliği Öğrenci Kongresi: Çocuğun Ekolojik Dünyası
WoS Q Değeri
Scopus Q Değeri
Cilt
Sayı
Künye
Aksan, A. N. (2019). Okul öncesi öğretmenlerinin uyguladıkları oyun etkinliklerinde gelişim alanlarına ne kadar sıklıkta yer verdiklerinin incelenmesi. 14. Ulusal Okul Öncesi Öğretmenliği Öğrenci Kongresi: Çocuğun Ekolojik Dünyası Özet Kitapçığı, Maltepe Üniversitesi.