Assesing the rights of urban refugee

Küçük Resim Yok

Tarih

2016

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Yayıncı

Maltepe Üniversitesi

Erişim Hakkı

Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 United States
info:eu-repo/semantics/openAccess

Araştırma projeleri

Organizasyon Birimleri

Dergi sayısı

Özet

ln recent years, the world has getting more urbanized with more than 50 percent of refugees live in urban areas and most of them are still underprivileged to access the adequate human basic needs such as healthy foods, clean water, sanitation and hygiene. Many cities in developing countries, particularly in lndonesia are prone to multiple disasters, both natural and human-made related to climate change and lack of environmental preparedness within urban settlement. Therefore, we should put collective efforts to reduce the disaster risk and its vulnerability. How the agenda of humanity and its supporting systems praoritize will develop our investments of disaster management and response, human capital, and enable policy framework in reshaping humanitarian actaons. ln terms of implementing a move on this urbanization challenge, l am willing to analyse and cope towards building economic, societal and environmental values through these steps: 1) raising awareness. 2) participatory mapping, 3) creating shared value,4) youth-inclusive services, and 5) ensuring both socio-economic and environmental commitments. Using community-based practice, it enables me to connect with their issues and ideas, collect a deeper understanding, identify, and collaborate in achieving their rights. l need to address how urban refugees with their voices and capabilities can be measured as a strategic partner in policy making process and its implementation towards promoting their rights in sustainable livelihoods. The importance of having partnership with people, public and private sector also need to be considered to find the best feasible action while facilitating capacity buiIding of community.
Son yıllarda, dünya son yıllarda dünya mültecilerinin yüzde 50'sinden fazlasının kentlerde yaşamasıyla birlikte daha da kentleşmektedir. Ve çoğu hala sağlıklı gıdalar, temiz su, sanitasyon ve hijyen olarak yeterli temel sosyal haklarına erişememektedir. Gelişmekte olan ülkelerin çoğunda, özellikle Endonezya'da, birçok şehir, kentsel yerleşim içinde doğal ve insan kaynaklı iklim değişikliği ve çevre hazırlık eksikliği ile çoklu felaketlere yatkındır. Bu nedenle, afet riskini ve bunun oluşturacağı zafiyeti azaltmak için müşterek bir çaba harcamalıyız. İnsanlığın gündemi ve bunun destekleyici sistemine öncelik vermek, afet yönetimi yatırımları ve karşılıkları, beşeri sermaye nasıl geliştirilecek ve insanlığın eylemlerini yeniden şekillendirirken bu politikanın alt yapısı nasıl etkinleştirilecek? Bu kentselleşme sorununda ilerlemenin tamamlanması açısından, ekonomik, toplumsal ve çevresel değerlerin inşasını analiz etmeye ve üstesinden gelmeye yönelik bu adımları izlemeyi istiyorum: l) farkındalık yaratmak 2) katılımcı harita çıkarma 3) ortak değer yaratmak 4) gençliğin dahil olduğu hizmetler, ve 5) sosyo-ekonomik ve çevresel taahhütleri garantiye almak. Toplum temelli uygulamaların kullanılması, onların diğer fikir ve sorunlarıyla bağlantı kurmamı, daha derin bir anlayışa sahip olmamı ve onların haklarının sağlanması ve belirlenmesinde işbirliğini sağlıyor. Sürdürülebilir geçim kaynaklarını destekleme yolunda politika yapım süreci ve bunların doğrudan uygulanması için stratejik partner olarak kentsel mültecilerin seslerinin ve kapasitelerinin nasıl ölçülebileceği konusuna işaret etmeliyim. Toplumun yapılandırılması kapasitesini kolaylaştırırken uygulanabilir en iyi eylemi bulmak için insanlarla kamusal ve özel sektörde ortaklık kurmanın önemi ayrıca dikkate alınmalıdır.

Açıklama

Anahtar Kelimeler

Kaynak

International Faculty of Law Student Congress 2016

WoS Q Değeri

Scopus Q Değeri

Cilt

Sayı

Künye

Lestari, M.A. (2016). Assesing the rights of urban refugee / Kente göç eden mülteci haklarının değerlendirilmesi. Maltepe Üniversitesi, International Faculty of Law Student Congress 2016. s. 17-18.