Well-being in the workplace-the case of Ert

Küçük Resim Yok

Tarih

2019

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Yayıncı

Maltepe Üniversitesi

Erişim Hakkı

CC0 1.0 Universal
info:eu-repo/semantics/openAccess

Araştırma projeleri

Organizasyon Birimleri

Dergi sayısı

Özet

In the last few years, Greece reports the highest unemployment rate in the euro zone, while OECD projections suggest that the rate will remain high. In this context, the quality of the working environment is at the lowest levels. As the unemployment among journalists in Greece exceeds 50% and most of them have already faced the negative emotions of joblessness, one field that has affected dramatically is that of Media. This study seeks to examine how the fear of past events affects the well-being of workplace in Media. In 2011, Greek state TV and radio were pulled off the air and 2,500 staff put out of work, after the government said it would temporarily close all state-run broadcasts as part of a cost-cutting drive demanded by the bailed-out country’s international creditors (The Guardian, 2013). The ERT closure has prompted two general strikes and drawn criticism from broadcasters in Greece and across Europe. Although ERT opened again, the potential “scaring” unemployment effects on workers’ spirituality are still strong. The aim of the study is to investigate whether the earliest experience of unemployment can affect the employees’ wellbeing and eudemonia at the Media sectors. The study considered the Authentic Happiness Inventory (University of Michigan), a frequently used measure for the subjective assessment of happiness. The questionnaires used, focus on the four dimensions of quality of work life (psychological health, physical health, social relationships and environment). The study recommends that, the low rate of well-being in workplace could have strong negative effects on employees’ physical and psychological health, while it also changes the work performance.
Son birkaç yılda Yunanistan, euro bölgesindeki en yüksek işsizlik oranını bildirirken, OECD tahminleri bu oranın yüksek kalacağını öne sürüyor. Bu bağlamda, Yunanistan’da, çalışma ortamının kalitesinin de en düşük seviyede olduğunu söyleyebiliriz. Bu durumdan önemli ölçüde etkilenen bir alan da medyadır. Yunanistan’daki gazeteciler arasında işsizlik % 50’yi aşmıştır ve çoğu daha şimdiden işsizliğin yarattığı olumsuz duygularla karşı karşıya kalmaktadır. Bu çalışma, geçmiş olayların neden olduğu korkunun medyadaki çalışma ortamlarının refahını nasıl etkilediğini araştırmayı amaçlamaktadır. Hükümetin, uluslararası alacaklıların talep ettiği maliyet düşürücü bir programın parçası olarak, tüm devlet yayınlarını geçici olarak durduracağını söylemesinin ardından, 2011 yılında, Yunan devlet televizyonu ve radyosu yayınlarına son verdi ve bunun sonucunda da 2500 kişi işsiz kaldı. ERT’nin kapatılması iki genel greve yol açtı ve Yunanistan’daki ve Avrupa’daki yayıncıların eleştirilerine yol açtı. Her ne kadar ERT yeniden açılmış olsa da işçilerin maneviyatı üzerindeki potansiyel “korkutucu” işsizlik etkileri hala güçlüdür. Bu çalışmanın amacı, önceki dönemlerde yaşanan işsizlik deneyiminin, medya sektöründe çalışanların refahını ve eudaimoniasını (mutluluğunu) etkileyip etkilemediğini araştırmaktır. Çalışma, mutluluğun sübjektif değerlendirmesinde sıkça kullanılan bir ölçüt olan Otantik Mutluluk Envanteri’ni (Michigan Üniversitesi) kullanmıştır. Çalışmada kullanılan anketler, iş yaşam kalitesinin dört boyutuna (psikolojik sağlık, fiziksel sağlık, sosyal ilişkiler ve çevre) odaklanmaktadır. Çalışma, işyerinde düşük refah oranının çalışanların fiziksel ve psikolojik sağlığı üzerinde güçlü olumsuz etkileri olabileceğini ve iş performansını da değiştirdiğini iddia etmektedir.

Açıklama

Anahtar Kelimeler

Kaynak

Maltepe Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Kongresi

WoS Q Değeri

Scopus Q Değeri

Cilt

Sayı

Künye

Gioltzidou, F., Gioltzidou, G. (2019). Well-being in the workplace-the case of Ert / İş ortamında refah: Ert vakası. Maltepe Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Kongresi.