RÜPTÜRE ENDOMETRİOMA SONRASI GELİŞEN TUBO-OVARİAN APSE; VİRGİN KADINLARDA NADİR GÖRÜLEN BİR OLGU SUNUMU VE LİTERATÜR ARAŞTIRMASI

Virgin kadınlarda, endometrioma kist rüptürü ile birliktebulunan tubo-ovarian apse, akut batın etyolojisindeçok nadir karşılaşılan bir durumdur. Acil polikliniğimizeşiddetli karın ağrısı nedeniyle başvuran hasta, endometriomakist rüptürü ve tubo-ovarian apse tanısıile yatırılarak intravenöz antibiyotik tedavisi başlandı.Şikayetleri devam eden hastaya laparoskopi yapıldı.Akut batın tablosuyla gelen kadınlarda hangi yaş grubundaolursa olsun ayırıcı tanılar arasında mutlakatubo-ovarian apse bulunmalı ve hızlı bir şekilde tanıkonularak tedavi yapılmalıdır. Aksi takdirde, morbiditeve mortalite oranları hızlı bir şekilde artar.

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi