Well-being in education: learning through social media

Küçük Resim Yok

Tarih

2019

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Yayıncı

Maltepe Üniversitesi

Erişim Hakkı

CC0 1.0 Universal
info:eu-repo/semantics/openAccess

Araştırma projeleri

Organizasyon Birimleri

Dergi sayısı

Özet

ICT’s, a digital literacy has raised and urged individuals to have a background knowledge about computers and smart phones; a knowledge necessary in order to cope with the needs of today’s contemporary society. Hence, the rapid growth of technology, the widespreading and availability of internet as well as the enhancement of computer’s software and mobile devices have resulted in the invention of social media. The latter have become a common use in the 21st century EFL classroom as an innovative and attractive teaching tool that changes from the routinized teaching; consolidates learning with fun; enables students to be immersed in an environment they are already used to in their daily life; and puts their interest at the core of its concern leading by that to their well-being. The present research explored students’ opinion about the use of social media as a means to teach writing to third-year EFL students at the English Department of Tlemcen University, Algeria. The data were gathered through the use of a questionnaire administered to 31 students, an inclass writing task and an online one on Facebook. Findings appear to support the argument for a change in the way writing is taught through relying on social media as some informants put forward their positive effect and believed that they would improve their writing. Whereas, others considered that social media would lead to an informal writing and were inappropriate in a formal setting.
ICT’ler, dijital okur-yazarlığı artmış ve bireyler bilgisayarlar ve akıllı telefonlar hakkında günümüz çağdaş toplumunun ihtiyaçları ile başa çıkmak için gerekli olan arka plan bilgisi, edinmeye teşvik etmiştir. Bu nedenle, teknolojinin hızlı büyümesi, internetin yaygınlaşması ve ulaşılabilirliğinin yanı sıra, bilgisayarın yazılım ve mobil cihazlarının geliştirilmesi, sosyal medyanın icat edilmesini sağlamıştır. Söz konusu sosyal medya, 21. yüzyıl EFL sınıfında, eğlenerek öğrenmenin pekiştirilmesi, öğrencilerin zaten alışkın oldukları bir çevreyle bütünleşmelerini sağlaması ve iyi oluşlarını temel alınarak onların ilgi ve ihtiyaçları merkeze koyması ile rutinleştirilmiş öğrenimden farklılaşan yenilikçi ve çekici bir öğretim aracı olarak yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır. Mevcut araştırmada öğrencilerin, Cezayir’deki Tlemcen Üniversitesi İngilizce Bölümü üçüncü sınıf EFL öğrencilerine yazmayı öğretmek için sosyal medyanın araç olarak kullanımı hakkındaki görüşleri araştırılmıştır. Veriler, 31 öğrenciye uygulanan anket, sınıf içi yazma ödevi ve Facebook’ta çevrimiçi olanlardan elde edilmiştir. Bulgular, bazı bilgi sağlayan kişilerin pozitif etkilerini öne sürdükleri ve yazmayı geliştireceğine inanmaları gibi yazının sosyal medyaya dayanarak öğretilmesine dair argümanlarını destekliyor gibi görünmektedir. Oysa diğerleri, sosyal medyanın resmi olmayan bir yazıma yol açacağını ve resmi bir ortamda uygunsuz olduğunu olmayacağını düşünmektedir.

Açıklama

Anahtar Kelimeler

Kaynak

Maltepe Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Kongresi

WoS Q Değeri

Scopus Q Değeri

Cilt

Sayı

Künye

Ghouali, K. (2019). Well-being in education: learning through social media / Eğitimde iyi oluş: sosyal medya yolu ile öğrenme. Maltepe Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Kongresi.