Altın Çağ Resim Sergisi

T.C. Maltepe Üniversitesi

İslam Coğrafyası ve Medeniyeti’nin Altın Çağı olarak isimlendirilen İslam'ın Altın Çağı ya da diğer adıyla İslam Rönesansı, doğu dünyasının uygarlığın her alanında geli?me gösterdiği, 8. yüzyıldan 13. yüzyıl’a kadar sürmü? olan dönemdir. Bazı tarihçiler bu dönemin 15. yüzyıla bazıları ise 16. yüzyıl’a kadar sürdüğünü iddia ederler. Bu dönem boyunca İslam dünyasında mühendisler, bilginler, dü?ünürler; eski yakla?ımlara yenilerini ekleyerek sanata, felsefeye, ekonomiye ve bilime katkıda bulundular. Ba?ta Antik Yunan olmak üzere geçmi? uygarlıkların ürettiği bilgi ve dü?ünceler, İslam dünyasına ve Endülüs kanalıyla Avrupa'ya aktarıldı. İnsanlığa ı?ık tutan, Ortaçağ Avrupası’nın aydınlık yüzünü olu?turan, Rönesans’ı hazırlayan çoğu Endülüslü bilginlerin tasvirlerinden olu?an Altın Çağ sergisi ile doğunun bilgeleri bir araya geliyor. Ünker, İbn-i Sina’dan Farabi’ye, El Cezeri’den İbn-i Rü?d’e 14 yağlıboya tablo ve 11 kâğıt üzerine karakalem çalı?masından olu?an bir seri ile bilgeleri selamlıyor. *İslam'ın Altın Çağı'nda ya?amı? olan bilgelerden; Fârâbî, Abbas İbn-i Firnâs, İbn-i Hazm, El-Zehravî, El-Cezerî, El-Gâfikî, İbn-i Heysem, Câbir bin Hayyân, El-Râzi, İbn-i Rü?d ve İbn-i Sina’ya sergimizde yer verdik.

Altın Çağ, İbn-i Sina, El-Cezeri, Fârâbî, Farabi, Zehravi, Gafiki, İbn-i Heysem, Razi, Câbir bin Hayyan, İbn-i Rüşd

Altın Çağ Resim Sergisi

Ünker, Y.T. (2022). Altın Çağ Resim Sergisi. İstanbul: T.C. Maltepe Üniversitesi.