Kız ve erkek çocuklarında matematik yeteneği ve matematik başarısı konusunda okulöncesi ve ilkokul başarısı konusunda okulöncesi ve ilkokul (ilköğretim) öğretmenlerinin görüşlerinin değerlendirilmesi
Küçük Resim Yok
Tarih
1998
Yazarlar
Dergi Başlığı
Dergi ISSN
Cilt Başlığı
Yayıncı
Marmara Üniversitesi
Erişim Hakkı
CC0 1.0 Universal
info:eu-repo/semantics/openAccess
info:eu-repo/semantics/openAccess
Özet
Matematik bilindiği gibi aritmetik, geometri, cebir, uzunluk, ağırlık, hacim, grafik, sayılar gibi matematiği oluşturan kavramlar ve bunların birbirleriyle ilişkilerini ve sembollerini kapsayan bir bilim dalıdır. Yetenek için ise çeşitli açılardan ve boyutlardan farklı tanımları yapılmışsa da kısaca "Bir işte sürekli olarak gösterilen performanstır" diyebiliriz. Matematik yeteneği ise matematiğin sembolleri ile düşünebilme; matematiksel işlemleri ve ilişkileri anlayabilme ve genelleyebilme; matematiksel işlemlerde esneklik ve tersine dönebilirlik ve matematikle ilgili konularda bellek gücü gibi özellikleri gösterme olarak tanımlanabilir (Chinn ve Ashcroft,1993.s: 12-13). Tartışmasız kabul edilen bir şey var ki o da yeteneklerin hem bireyin doğuştan getirdiği özellikleri hem de içerisinde yaşadığı çevreden aldıklarını yansıtması gerçeğidir.
Açıklama
Anahtar Kelimeler
Kaynak
Atatürk Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Dergisi
WoS Q Değeri
Scopus Q Değeri
Cilt
10
Sayı
10
Künye
Güven, Y. (1998). Kız ve erkek çocuklarında matematik yeteneği ve matematik başarısı konusunda okulöncesi ve ilkokul başarısı konusunda okulöncesi ve ilkokul (ilköğretim) öğretmenlerinin görüşlerinin değerlendirilmesi. Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Dergisi. 10(10), s. 121-138.