Entrepreneurship and women in education sector; perception and challenges

Küçük Resim Yok

Tarih

2016

Yazarlar

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Yayıncı

Maltepe Üniversitesi

Erişim Hakkı

Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 United States
info:eu-repo/semantics/openAccess

Araştırma projeleri

Organizasyon Birimleri

Dergi sayısı

Özet

Women entrepreneurship is considered important for the progress of a country, while in Pakistan there is very low participation from women side. As a male dominant developing society education sector is considered safer and respectful for women and they represent a higher number at educational sector, thus there is a need to support and promote their efforts by exploring the issues and challenges faced by them. This study is designed to explore the the issues and challenges faced by women entrepreneurs generally and in primary education sector specifically. The objectives of the study are: l) the principal aim of this study was to present a perspective on the gender related challenges faced by women entrepreneurs in primary education sector in Pakistan. 2) to explore the current scenario of women entrepreneurship in Sargodha District. 3) To investigate the possibilities and opportunities of women entrepreneurship primary education level. Women entrepreneurs who are working in education sector in Sargodha city were the population of the study. The study is qualitative in nature; therefore interview protocol was developed to get the insight of the women entrepreneurs. Phenomenological thematic analysis technique used to derive the meaning out of data and it was found that women are facing dynamic and diverse chalIenges and it is quite difficult for them to survive in the field. Most of the women were not happy with the situation and were not intended to extend their entrepreneurship in education sector. Therefore, it is suggested that society should develop norms and ethics to support women entrepreneurship in Pakistan.
Pakistan'da kadın katılım oranı düşük olmasına rağmen ülke gelişimi için kadın girişimciler önemli bir yere sahiptir. Erkek egemenliğinde gelişmekte olan bir ülke olarak eğitim sektörü kadın için daha güvenilir ve saygı duyulur bir sektör olarak görülüyor ve kadınlar eğitim sektöründe daha yüksek bir oranı temsil ediyorlar; bu nedenle onların karşılaştıkları sorunların ve zorlukların tanımlanması onları çabalarını desteklemek ve geliştirmek adına önemlidir, Bu çalışmada genel olarak kadın girişimcilerin karşılaştıkları sorunlar ve zorluklar incelenirken özellikle temel eğitim sektörü seçilmiştir. Bu çalışmanın temel amaçları şu şekildedir: 1l Bu çalışmanın öncelikli amacı Pakistan temel eğitim sektöründe kadınlar tarafından karşılaşılan cinsiyet ayrımcılığına dayanan zorlukları belirtmektir, 2) Sargodha Bölgesindeki kadın girişimlerin şu anki durumlarını ortaya çıkarmaktır. 3) Temel eğitim seviyesinde kadın girişimcilerin sahip olabileceği olasılıklar ve fırsatları ortaya çıkarmaktır. Sargodha şehrinde çalışan kadın girişimciler bu çalışmanın araştırma popülasyonu olmuştur. Bu çalışma doğası gereği niteliksel bir araştırma olup mülakat protokolü kadın girişimciler hakkında detaylı bilgi almak adına kullanılmıştır. Fenomenoloji tematik analiz tekniği verinin anlamını açığa çıkartmak adına kullanılmıştır ve kadınların dinamik ve birbirinden farklı zorluklarla karşılaştıkları sonucuna varılmıştır. Bu alanda mücadele etmeleri oldukça zordur. Kadınların pek çoğu mevcut durumdan hiç mutlu değildir ve kendi işletmelerini eğitim sektörü dahilinde geliştirme gibi bir amaçları yoktur, Bu nedenle toplumun Pakistan'da kadın girişimcileri destekleyecek gelenek ve etik değerler oluşturmaları önerilmektedir.

Açıklama

Anahtar Kelimeler

Kaynak

International Faculty of Economics and Administrative Sciences Student Congress 2016

WoS Q Değeri

Scopus Q Değeri

Cilt

Sayı

Künye

Sehr, N. (2016). Entrepreneurship and women in education sector; perception and challenges / Eğitim sektöründe girişimcilik ve kadın; algı ve zorluklar. Maltepe Üniversitesi, International Faculty of Economics and Administrative Sciences Student Congress 2016. s. 48-49.