Alzheimer hastalığında kognitif durum değerlendirmesi

Küçük Resim Yok

Tarih

2012

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Yayıncı

Erişim Hakkı

info:eu-repo/semantics/openAccess

Araştırma projeleri

Organizasyon Birimleri

Dergi sayısı

Özet

Dünya popülasyonunda yaşlı nüfusun artışı farklı ve yeni sağlık problemlerini de beraberinde getirmiştir. Demans yani zihinsel yeteneklerin kişinin günlük yaşam aktivitelerinde belirgin bir güçlüğe neden olabilecek düzeyde bozulması, uzayan insan ömrü ile görülme sıklığı artan nörolojik hastalıklardandır. Alzheimer Hastalığı (AH) da demansın klinikte en sık görülen tipidir. Bu makalede; AH semptomları, klinik evreleri ve hastalığın kognitif durum değerlendirmesinde uygulanan tanısal testler anlatılmıştır.
The increase in the elderly population has brought new and different health problems. Dementia means severe impairment in mental abilities and as such it causes degredation in daily living activities. As the life expectancy increases, risk of dementia increases as well. Alzheimer's Disease (AD) is the most common type of dementia in the clinics. In this article; symptoms, clinical stages of the disease, and the diagnostic tests are discribed.

Açıklama

Anahtar Kelimeler

Alzheimer hastalığı, Tanısal testler, Nöropsikolojik profil, Alzheimer's disease, Diagnostic tests, Neuropsychological profile

Kaynak

Türkiye Klinikleri Nöroloji

WoS Q Değeri

Scopus Q Değeri

Cilt

5

Sayı

3

Künye

Öktem, Ö. ve Bozdemir, M. (2012). Alzheimer hastalığında kognitif durum değerlendirmesi. Türkiye Klinikleri Nöroloji. 5(3), s. 46-50.