The security and privacy issues regarding artificial intelligence

Küçük Resim Yok

Tarih

2019

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Yayıncı

Maltepe Üniversitesi

Erişim Hakkı

info:eu-repo/semantics/openAccess

Araştırma projeleri

Organizasyon Birimleri

Dergi sayısı

Özet

Nowadays, artificial intelligence is constantly and rapidly evolving, developing and influencing the lives of the people in a way it cannot be foreseen. It can be challenging to satisfy the transparency principle in the development and use of artificial intelligence. The impact of Artificial Intelligence on privacy is immense, which is why it is important to raise awareness about these issues. A lot of the products used by people nowadays that have to deal with AI systems hold numerous risks regarding data privacy and security. Consumer devices and products tend to have features that make them vulnerable to data exploitation by AI. There is a different option for gathering information such as identification and tracking, voice and facial recognition, prediction, and profiling. The concern regarding security and privacy is immense because AI is a part of everyday life: from social media newsfeeds to mediating traffic flow in cities, from autonomous cars to connected consumer devices like smart assistants, spam filters, voice recognition systems, and search engines. AI can track and predict individuals’ shopping preferences, political preferences, tastes, and locations. The data accumulated and shared between these technologies have already created many controversies within the legal regulations regarding data and privacy. Artificial Intelligence and the protection of personal data are twisted together. The General Data Protection Regulation does not explicitly say about AI and how the concept of the right to be forgotten applies in regard to this
Günümüzde yapay zeka sürekli ve hızlı bir şekilde evrilip, gelişmektedir, ayrıca insanların hayatlarını öngörülemeyen bir şekilde etkilemektedir. Gelişmedeki ve yapay zekanın kullanılmasındaki şeffaflık ilkesini tatmin edebilmek oldukça meydan okuyucu olabilmektedir. Yapay zekanın mahremiyete olan etkisi muazzam seviyededir. Bu nedenle bu konu hakkındaki farkındalığı arttırmak gerekmektedir. Günümüzde insanlar tarafından erişim sistemleriyle alakalı olan bir çok ürün kullanılmaktadır ve bu sistemler veri gizliliği ve güvenliğiyle alakalı birçok risk barındırmaktadırlar. Tüketici cihazları ve ürünleri erişim sistemleri tarafından kendilerini veri istismarına karşı savunmasız özelliklere sahip olma eğiliminde tutulmaktadır. Bilgi toplamak için kimlik saptama,- takip etme,ses ve yüz tanıması, tahmin ve profil çizmek gibi birçok seçenek bulunmaktadır. Güvenlik ve gizlilik hakkındaki endişe muazzam bir seviyededir çünkü erişim sistemleri hayatın her alanındadırlar: Sosyal medya haber akışlarından şehirlerdeki trafik akışına aracılık etmeye kadar, sürücüsüz arabalardan akıllı asistanlar,spam filtreleri, ses tanıma sistemleri ve arama motorları gibi bağlı tüketici araçlarına kadar yayılmışlardır. Erişim sistemleri bireylerin alışveriş ve siyasi tercihlerini, zevklerini, yerlerini izleyip, tahmin edebilir. Bu tür teknolijiler arasında biriktirilmiş ve paylaşılmış olan veriler çoktan hukuki düzenlemeler içinde birçok bilgi ve gizlilik odaklı tartışmalara konu olmuşlardır. Yapay zeka ve kişisel verilerin korunması birlikte kurulmuşlardır. Genel veri koruma yönetmeliği açıkça erişim sistemlerinden ve unutulma hakkı kavramının buna göre nasıl uygulanılacağından bahsetmemektedir.

Açıklama

Anahtar Kelimeler

Kaynak

Maltepe University International law student congress

WoS Q Değeri

Scopus Q Değeri

Cilt

Sayı

Künye

Martin, V. (2019). The security and privacy issues regarding artificial intelligence / Yapay zeka ile ilgili güvenlik ve gizlilik sorunları. Maltepe University International Law Student Congress. s. 23-24.