Right to refugees

Küçük Resim Yok

Tarih

2016

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Yayıncı

Maltepe Üniversitesi

Erişim Hakkı

info:eu-repo/semantics/openAccess

Araştırma projeleri

Organizasyon Birimleri

Dergi sayısı

Özet

Nowadays, l am working at UNHCR as a Senior Protection Assistant. So l chose this topic because of the practical experience l acquired regarding the matter, and also my Master's thesis about Jordan and the diplomacy of Humanitarian Relief Efforts (2011- 2015) strengthened my theoretical knowledge in this field. As an introduction, l am going to talk about the development of the refugee's connotation through history, from multiple practitioners and none-governmental organizations (NGOs). Also, it is mandatory to mention, the objectives and mandates of NGOs regarding the refugees, how to act with them. The kind of assistance and services that NGOs are providing. and what kind of projects can be implemented to the refugees. Moreover, there is one point that we have to mention regarding the durable solutions for refugees in order to seek the safeguard rights and well-being of refugees. ln addition to discussing the 1951 Convention relating to the Status of Refugees. l will also discuss deeply, protection concerns, rights and regulations of refugees and the legal framework of dealing with them in the Country of Asylum (COA). lt is essential to mention the difference between specific terms that are used in any crisis, wars, conflicts, or natural disasters in order to differentiate between displaced people, returnees, resettled, and refugees. Diplomatic and official resources claim that Jordan is expected to become the center for relief efforts in the area. Recently, Jordan utilized humanitarian relief efforts in its diplomacy effectively. Jordan developed its reputation as a peaceful country that respects the human rights and lnternational agreements by providing the safe haven for hundreds of thousands of war refugees despite its limited resources and economic difficulties. Lastly, as a Jordanian student representing Jordan in this conference, it wiIl be a great opportunity to talk about Syrian refugees hosted by Jordan and to show how Jordanian citizens and Syrian refugees are adapting socially and culturally.
Günümüzde Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nde yüksek koruma yardımcısı görevini üstlenmekteyim. Bu konuyu, bahsi geçen alanda kazandığım tecrübeler ve aynı zamanda Ürdün ve İnsani Yardım Çalışması hakkında olan yüksek lisans tezimin [2011-2015] bu alandaki teorik bilgimi kuvvetlendirmiş olması nedeniyle seçmiş bulunmaktayım. Giriş olarak mülteci kelimesine tarihsel süreç boyunca birçok uygulayıcı ve sivil toplum örgütleri tarafından verilen anlamlardaki gelişmelerden bahsedeceğim. Ayrıca, sivil toplum örgütlerinin mülteciler üzerindeki hedef ve yetkilerinin neler olduğunun, onlara nasıl davranılacağının, nasıl yardımcı olunacağının ve mülteciler için etkin olabilecek ne tür projelerin uygulanması gerektiğinin bahsi zorunludur. Dahası bahsetmemiz gereken bir diğer mevzu ise, mülteciler için garanti sağlayan haklar ve refaha ulaşmaları için sunulacak çözümlerdir. 1951 Mültecilerin Statüleri Hakkında Sözleşme tartışmalarına ek olarak, koruma hususlarını, mültecilerin haklarına ilişkin düzenlemeleri, sığınılan ülkede onlara uygulanacak hukuki çerçeveyi derinlemesine ele almak istemekteyim. Yerinden edilmiş, yurduna dönen, yeniden yerleştirilen ve sığınan insanlar arasındaki farkı ayırt edebilmek için krizde, savaşta, çatışmada ya da doğal afette kullanılan özel terimler arasındaki farklardan bahsetmek büyük önem taşımaktadır. Diplomatik ve resmi kaynaklar Ürdün'ün yardım merkezi olmasının beklendiği iddialarında bulunmaktadırlar. Son zamanlarda Ürdün, insani yardım çabalarını diplomasisinde etkili şekilde kullanmıştır. Sınırlı kaynaklarına ve yaşadığı ekonomik zorluklara rağmen, yüz binlerce savaş mültecisi için güvenli bir sığınak sağlayan, insan haklarına ve uluslararası anlaşmalara saygılı olan Ürdün, ününü barışçıl bir ülke olarak geliştirmektedir. Son olarak, Ürdün sunumu yapan Ürdünlü bir öğrenci olarak. Ürdün tarafından ağırlanan Suriyeli mültecilerden bahsetmek ve Ürdünlü vatandaşlar ile Suriyeli mülteciler arasındaki sosyal ve kültürel adaptasyonun nasıl olduğunu göstermek için bu konferans harika bir fırsat olacaktır.

Açıklama

Anahtar Kelimeler

Kaynak

International Faculty of Law Student Congress 2016

WoS Q Değeri

Scopus Q Değeri

Cilt

Sayı

Künye

Abedalqader Kdaisat, R.T. (2016). Right to refugees / Mültecilerin hakları. International Faculty of Law Student Congress 2016, Maltepe Üniversitesi. s. 72-74.