Well-being in workplace: case of Bosnia and Herzegovina

Küçük Resim Yok

Tarih

2019

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Yayıncı

Maltepe Üniversitesi

Erişim Hakkı

CC0 1.0 Universal
info:eu-repo/semantics/openAccess

Araştırma projeleri

Organizasyon Birimleri

Dergi sayısı

Özet

Considering the dissatisfaction with the workplace of a certain number of employees and a enormous number of people who left Bosnia and Herzegovina (between 2013. and 2017. about 150.000 people) due to high unemployment in Bosnia and Herzegovina, we believe that this topic is of crucial importance both for understanding this problem and for finding potential solutions. In order to properly conduct our research, we need to include a method by which will result in precise and accurate findings. We will conduct the survey through employee surveys and interviews. The target group will be employed in various workplaces, from different branches of the economy, at the age of 18 to 65 years. Our survey will provide information on employees’ salaries, employees’ satisfaction with the salary they receive, hours spent at work, employees’ satisfaction with the conditions in which they work, relations of directors and managers towards employees (all these characteristics will be compared to professional education, gender, and age). The aim of the research is to calculate the level of employees’ satisfaction in relation to their workplace and working conditions, simultaneously discovering the reasons of their possible dissatisfaction. Our study will provide important data and information which will create potential solutions, and having in mind the effect of improving the social and economical status of employees by improving their workplaces will also lead to the increase of economical prosperity and possibly decrease of the workers outside of Bosnia and Herzegovina.
Hatrı sayılır sayıda çalışanın iş yerine ilişkin tatminsizliğinin yanı sıra yüksek işsizlik oranları sebebiyle Bosna ve Hersek’i terk eden çok sayıda insan (2013 ve 2017 yılları arasında yaklaşık 150.000 kişi) olduğu göz önüne alındığında, hem sorunun anlaşılması hem de olası çözümlerin üretilmesi açısından bu konunun oldukça önemli olduğuna inanıyoruz. Araştırmamızı düzgün bir şekilde yürütmek için, bizi doğru ve kesin sonuçlara götürecek bir araştırma yöntemi gerekmektedir. Bunun için çalışanlarla anket ve görüşmeler yapılacaktır. Odak grup, farklı iş yerlerinde ve farklı branşlarda çalışan 18-65 yaş arası çalışanlardan oluşmaktadır. Anketimiz, çalışanların maaşları, maaş tatminleri, iş yerinde ne kadar zaman geçirdikleri, iş yeri koşullarına dair tatminleri, yöneticilerin çalışanlarla ilişkilerini (tüm bu özellikler mesleki eğitim, cinsiyet ve yaş bağlamında karşılaştırılacaktır) içermektedir. Araştırmanın amacı, çalışanların iş yeri ve çalışma koşullarında ilişkin tatmin derecelerini ve eş zamanlı olarak tatminisizliklerinin olası sebeplerini hesaplamaktır. İş yerlerini iyileştirerek çalışanların sosyal ve ekonomik durumlarını iyileştirmenin ekonomik refahı artırmanın yanı sıra Bosna ve Hersek dışında çalışanların sayısını muhtemel olarak azaltacağını akılda tutarak yapacağımız bu çalışma, olası çözümler yaratabilecek önemli veri ve bilgileri sağlayacaktır.

Açıklama

Anahtar Kelimeler

Kaynak

Maltepe Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Kongresi

WoS Q Değeri

Scopus Q Değeri

Cilt

Sayı

Künye

Lazic, D., Spasic, A. (2019). Well-being in workplace: case of Bosnia and Herzegovina / İş yerinde iyi oluş: Bosna ve Hersek örneği. Maltepe Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Kongresi.