4. Uluslararası Akademisyenler Sergisi 03-28 Şubat / Sınırlar Arasında

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, her zaman olduğu gibi sanat ve tasarım alanındaki zengin bakış açısı ve bu alandaki geniş yelpazesiyle, gelenekselleşen Akademisyenler Sergisi’ni 2020 yılında uluslararası boyuta taşıyor. Böylelikle sadece ülkemizle sınırlı kalmayan, sanat ve tasarımın birleştirici gücünün farkındalığını ön planda tutan, uluslararası akademik birlikteliklere kapı aralayan bir yaklaşımı da hayata geçiriyor. İlk olarak 2017 yılında merhum Doç.Dr. Mehmet Özen tarafından hayata geçirilen ve bu yıl dördüncü kez yapılacak olan “Akademisyenler Sergisi”, sanatçı ve tasarımcı akademisyenlerin buluştuğu dinamik bir misyon yüklenmenin yanı sıra, istikrarlı ilerleyişiyle de gelecek yıllarda çok daha büyük bir organizasyona dönüşeceğinin sinyallerini şimdiden veriyor. Ülkemizdeki pek çok üniversitenin bünyesinde yer alan Güzel Sanatlar Fakülteleri, Sanat ve Tasarım Fakülteleri, İletişim Fakülteleri, Mimarlık Fakültelerinden sanatçı ve tasarımcı yetiştiren değerli akademisyenlerimiz ile farklı ülkelerde de aynı misyona sahip akademisyenleri ortak bir noktada buluşturmayı ilke edinen Üniversitemiz ve Fakültemiz, sağladığı bu birlikteliğin de haklı gururunu yaşıyor. Bu bağlamda akademik olarak ilişkilerin, işbirliklerinin ve paylaşımların daha da gelişeceği bir organizasyonun devamlılığı, elbette sanat ve tasarım alanındaki pek çok akademisyenin sergi temasıyla örtüşen eserler üretmesi, aynı zamanda bu sürecin sağladığı özgürlükler ya da kolaylıklar ekseninde de gözden kaçırılmayacak önemli detaylar olarak karşımıza çıkıyor. Sergideki olanaklar ve eser zenginliğinin çekiciliği, hem ülkemizde hem de dünyada sanat ve tasarımın özgür üretimlerinin nabzını tutuyor. Üretimler açısından yaratının, deneme veya sınamaya dönük alışkanlıkları da zorladığı ancak bu bağlamda ortaya çıkan üretimlerin güçlü niteliklere sahip oldukları da net olarak görülüyor. Bu yıl gerçekleşen “4. Uluslararası Akademisyenler Sergisi” ne Türkiye’den 28, Belçika ve Bulgaristan’dan ise iki üniversite olmak üzere katılımcı sayısıyla toplamda 82 başvuru yapıldı. Öte yandan sergide yer alan pek çok üretim ise titiz bir çalışmayla, özgünlük ve serginin o yıl ki temasına uygunluk bakımından nitelikli bir bakış açısıyla değerlendirildi. 90 eserin yer aldığı sergi 03-28 Şubat 2020 tarihleri arasında Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mehmet Özen Sanat Galerisi’nde sanatseverler ile buluşacak. Bu vesile ile, Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi adına; akademisyen sanatçılara kendi alanlarındaki üretimlerini sergileme olanağı sağlayan, Kurucu ve Mütevelli Heyet Başkanımız Sayın Hüseyin Şimşek’e, Rektörümüz Sayın Prof.Dr. Şahin Karasar’a, Rektör Yardımcılarımız Sayın Prof.Dr. Betül Çotuksöken, Sayın Prof.Dr. Belma Akşit, Sayın Prof.Dr. Manuk Norayık Manukyan’a, Genel Sekreterimiz Sayın Bilsay Çetin’e ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Sayın Prof.Dr. Selahattin Yıldız’a saygılarımızı sunarız. Aynı zamanda serginin eser seçiminde değerli katkıları nedeniyle jüri üyelerine, sergide eserleriyle yer alan değerli akademisyenlerimize teşekkürlerimizi iletiyor, bu güzel etkinliğin geleceğe uzanmasını diliyoruz.

Sanat, Tasarım, Sergi, Akademisyen, Organizasyon, Güzel sanatlar, Sanat tasarımı, Üretim, Eser, Sanat galerisi, Sanatsever

Buçukoğlu, S. M. (ed.). (2020). 4. Uluslararası Akademisyenler Sergisi 03-28 Şubat / Sınırlar Arasında - 4. International Academicians Exhibition 03-28 February / Between the Borders. İstanbul: Maltepe Üniversitesi.