Okul öncesi öğretmen adaylarının duygusal zeka düzeyleri ile üniversite yaşamına uyumları arasındaki ilişkinin incelenmesi
Küçük Resim Yok
Tarih
2019
Yazarlar
Dergi Başlığı
Dergi ISSN
Cilt Başlığı
Yayıncı
Maltepe Üniversitesi
Erişim Hakkı
CC0 1.0 Universal
info:eu-repo/semantics/openAccess
info:eu-repo/semantics/openAccess
Özet
Amaç: Duygusal zeka, bireyin kendi hissettiği duyguları anlaması, tanımlaması, başkalarının duygularını anlaması ve tüm bu duyguları toplumsal yaşamını devam ettirecek ve geliştirecek biçimde düzenleyebilmesidir. Üniversite yaşamına uyum genç yetişkinlerin hem akademik hem de karakter gelişimleriyle ilgili önemli sorumluklar aldıkları bir süreç olarak tanımlanabilir. Aynı zamanda önemli bir uyum çabası içinde oldukları bir dönemi kapsamaktadır. Bu nedenle bu araştırmada, okul öncesi öğretmen adaylarının duygusal zeka düzeyleri ile üniversite yaşamına uyumları arasındaki ilişkinin incelenmesi amaçlanmıştır. Ayrıca, okul öncesi öğretmen adaylarının duygusal zeka ve üniversite yaşamına uyum düzeylerinin demografik özelliklerine (cinsiyet, sınıf düzeyi, mezun olunan lise türü ve üniversite türü) göre farklılaşıp farklılaşmadığının incelenmesi amaçlanmıştır.
Açıklama
Anahtar Kelimeler
Okul öncesi öğretmen adayları, Duygusal zeka, Üniversite yaşamına uyum
Kaynak
14. Ulusal Okul Öncesi Öğretmenliği Öğrenci Kongresi: Çocuğun Ekolojik Dünyası
WoS Q Değeri
Scopus Q Değeri
Cilt
Sayı
Künye
Zembat, R. ve Yılmaz, H. (2019). Okul öncesi öğretmen adaylarının duygusal zeka düzeyleri ile üniversite yaşamına uyumları arasındaki ilişkinin incelenmesi. 14. Ulusal Okul Öncesi Öğretmenliği Öğrenci Kongresi: Çocuğun Ekolojik Dünyası Özet Kitapçığı, Maltepe Üniversitesi.