Hollywood sinemasında kahraman yaratma ve algı yönetimi: Bir örnek Vietnam Savaşı ve Rambo filmleri

Yükleniyor...
Küçük Resim

Tarih

2018-09

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Yayıncı

Maltepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü

Erişim Hakkı

info:eu-repo/semantics/openAccess

Araştırma projeleri

Organizasyon Birimleri

Dergi sayısı

Özet

Amerika’nın 1965-1973 yılları arasında Vietnam ile yaptığı ve neticesinde kaybettiği savaşı, savaş sırasında Vietnam’da yaptığı yıkımı haklı göstermek için kitlelerin algılarını Rambo film serisi ile nasıl etkilediğini ele alan çalışmamız üç bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde algı yönetimi ve algı yönetiminin sinemayla ilişkisi ele alınarak, kavramsal çerçeve oluşturulmuştur. İkinci bölümde Vietnam uygarlığı, savaş öncesi Vietnam, Amerika’nın Vietnam’a olan ilgisi ve Vietnam Savaşı incelenmiştir. Üçüncü bölümde ise seçilen Rambo filmleri üzerinden yürütülen algı yönetiminin sinemayla olan ilişkisi incelenmiştir.
This study discusses that how does perception of population being affected by America using Rambo movie series in order to prove rightfullness of Vietnam War in 1965-1973 resulted loss of America and destruction made by America in Vietnam. This study composes of three sections. In the first sevtion, perception of management and relation of perception of management with cinema are handled and conceptual framework is constituted. In the second section, Vietnam civilization, previous situation of Vietnam before war, interest of America with Vietnam and Vietnam War are examined. Finally, in the third section, relation of perception management with cinema were examied by using Rambo movie series.

Açıklama

Anahtar Kelimeler

Vietnam savaşı, Rambo, Algı yönetimi, Sinemada algı yönetimi, Vietnam war, Rambo, Perception management, Perception management in cinema.

Kaynak

WoS Q Değeri

Scopus Q Değeri

Cilt

Sayı

Künye

Özcan, İsa (2018). Hollywood sinemasında kahraman yaratma ve algı yönetimi: Bir örnek Vietnam Savaşı ve Rambo filmleri (Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi). Maltepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İstanbul.