Avrupa dil gelişim dosyası ve öğrenen özerkliği

2007

Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 United States

En az bir yabancı dil bilmek küreselleşen dünyanın temel zorunluluklarından biri haline gelmiştir. Avrupa Konseyi de Avrupa’nın geleceği için belirlediği eğitim ve kültür politikaları içinde özellikle dil politikasına ağırlık vermeye başlamıştır. Bu çalışmanın konusu Avrupa Konseyi’nin yabancı dil öğrenimi alanında yapmış olduğu çalışmalardan biri olan Avrupa Dil Gelişim Dosyası’dır. Çalışmada, Avrupa Dil Gelişim Dosyası’nın amaç ve işlevlerine değinilmiş ve Avrupa Dil Gelişim Dosyası’nın eğitsel işlevlerinden biri olan yabancı dil öğreniminde öğrenen özerkliğinin geliştirilmesi konusu ele alınmıştır.

Avrupa dil gelişim dosyası, Öğrenen özerkliği, Diller için Avrupa ortak başvuru metni

Fen-Edebiyat Fakültesi Dergisi

Saraç, S. ve Tarhan, B. (2007). Avrupa dil gelişim dosyası ve öğrenen özerkliği. Maltepe Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Dergisi. 1(2), s. 99-119.