''Obeziteye Karşı El Ele'' Projesi

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Beden Kitle İndeksi taramaları, Mart-Nisan-Mayıs 2013 Tarihleri arasında üç okulda toplam 1600 öğrenci üzerinde yapılmıştır. Öğrencilerin yaşları 67 ay ile 174 ay (5,5- 14,5 yaş) arasında değişmekte olup, ortalama yaş 118.59±29.65 aydır. Çocukların percentil değerleri 1 ile 99 arasında değişmekte olup, percentil ortalaması 70.71±28.47’dir. Percentil değeri olarak 2007 WHO önerisi olan percentil çizelgesi kullanılmıştır. Ölçüm aracının güvenirliğini sağlamak için tartı aletlerinin kalibrasyonları, kalibrasyon merkezinde yaptırılmış, gerekli belgeler sağlanmıştır.

Beden kitle endeksi, Kilolu kişilere karşı tutum, Beslenme alışkanlıkları, Fiziksel aktivite, Beslenme eğilimi, Ebeveyn kilo kontrol yöntemleri, Obeziteye ilişkin sosyal dışlanma

''Obeziteye Karşı El Ele'' Projesi

Yurt, S. (2013). ''Obeziteye Karşı El Ele'' Projesi. Maltepe Üniversitesi.