Personal branding for young professionals

Küçük Resim Yok

Tarih

2016

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Yayıncı

Maltepe Üniversitesi

Erişim Hakkı

Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 United States
info:eu-repo/semantics/openAccess

Araştırma projeleri

Organizasyon Birimleri

Dergi sayısı

Özet

All of us young professionals, at least once think about creating our own brand. lf your initial aim is not the promotion of the giants such as Apple or lBM, but the promotion of personal qualities or specializations, then personal branding comes to the stage. Personal branding is the process of creating a recognizable professional name and reputation for yourself or for your company/business. lt should include the following steps: 1) Understand your "strength" and position yourself as a brand. This includes web-searching (googling) of your name, analyzang the image that is presented and being able to create a positive image. 2) Online presence: Choose at least two but maximum 3 platforms (facebook, pinterest, linkedin, twitter etc.) for representation of your brand. Updates on your platforms should follow at least twice, maximum 5 times per week. 3) Showing your involvement/excitement in your brand. 4) Working on your brand's content/ developing as a professional To conclude, one should not confuse Personal branding with social media addiction. Personal branding is a business which requires a time investment and solid planning. An elaborate and well-timed personal branding can lead to a better job, more sales or better reputation of your business.
Genç profesyoneller olarak ilk önce kişisel markalaşmaya önem vermeliyiz. Öncelikli amacın Apple veya lBM gibi devleşen markaların tanıtımını yapmak değil kendi özelliklerini ve becerilerinin tanıtımını yapmak ise kişisel markalaşma bu noktada devreye giriyor. Kişisel markalaşma akılda tutulabilir profesyonel bir isim bulmakla başlıyor ve kendin için veya kendi işin./ şirkettin için farkındalık yaratmakla devam ediyor. Aşağıda listeli basamakları içerir: 1) "Güçlü" olduğun noktaları fark et ve kendini bir marka olarak konumlandır. Bu kendi adının internette araştırılmasını (googling), temsil ettiği imajın bulunmasını ve olumlu bir imaj yaratılmasını kapsar. 2) Çevrim içi aktif olmak: En az iki ve en çok üç olacak şekilde sosyal platform hesabı oluştur (facebook, pinterest, linkedin, twitter vb.), bu hesaplarda kendi markanın sunumunu yapacaksınız. Platformlardaki güncellemeler her hafta en az iki kez ve en çok beş kez gerçekleştirilmelidir. 3) Markanız için heyecanı/ ilgiyi göstermek 4) Markanın içeriği/ geliştirilmesi ile ilgili bir profesyonel olarak çalışma Sonuç olarak insanlar kişisel markalaşmayı sosyal medya bağımlılığı ile karşılaştırmamalıdır. Kişisel markalaşma zaman yatırımını ve ciddi bir planlamayı gerektiren bir iştir. Detaylı ve ince düşünülmüş kişisel markalaşma daha iyi işlere, daha çok satışa veya işletmenizin daha iyi sonuçlar almasına olanak tanır.

Açıklama

Anahtar Kelimeler

Kaynak

International Faculty of Economics and Administrative Sciences Student Congress 2016

WoS Q Değeri

Scopus Q Değeri

Cilt

Sayı

Künye

Aidarbekova, S. (2016). Personal branding for young professionals / Genç profesyoneller için kişisel markalaşma. Maltepe Üniversitesi, International Faculty of Economics and Administrative Sciences Student Congress 2016. s. 56-57.