Fen öğretimi ve materyal geliştirme (örnek ders planı)

2001

CC0 1.0 Universal

Ögretim etkinliklerini en iyi biçimde gerçekleştirebilmek ders öncesi oldukça titiz bir hazırlık ve planlama yapılmasını gerektirir. Ders planı kolay bir iş gibi görünmesine rağmen, öğretmenin sınıftaki başarısı büyük ölçüde ders öncesi hazırIığına bağlıdır. Bir ders pIanı o dersin taslağıdır. Hazırlanan bu ders planında örnek olması açısından İIköğretim Fen BiIgisi programından 80 dakikada (2 ders saati) gerçekleştirilecek amaçlar belirlenmiş, amaçlara ulaşmak için konu alarak "yağmur" seçilmiştir. Ayrıca ders sırasında kullanılacak strateji belirlenmiş, gerekli materyaller tesbit edilmiş ve ders sırasında izlenecek basamakların akış şeması öğretme-öğrenme ilkeleri doğrultusunda veriImiştir.

Tam metin/Full text

İlköğretim ders planı, Materyal hazırlama

Yeni Binyılın Başında Türkiye'de Fen Bilimleri Eğitimi Sempozyumu

Tertemiz, N., Ercan, L. (2001). Fen öğretimi ve materyal geliştirme (örnek ders planı). Yeni Binyılın Başında Türkiye'de Fen Bilimleri Eğitimi Sempozyumu içinde (39-45 ss.). İstanbul: Maltepe Üniversitesi.