Smart aquaponic system

Küçük Resim Yok

Tarih

2018

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Yayıncı

Maltepe Üniversitesi

Erişim Hakkı

info:eu-repo/semantics/openAccess

Araştırma projeleri

Organizasyon Birimleri

Dergi sayısı

Özet

Aquaponic sistem akıllı ev ve yeni bilişim teknolojileri ile birleşebilen yeni bir tarım sistemidir. Bugün çok popüler olan Aquaponics teknolojisi akıllı evlerdeki hobi bahçesinde uygulanabilir[1]. Günümüzün hobi bahçeleri, düşük ürün miktarı nedeniyle verimli değildir. Bununla birlikte, hidroponik ve akuakonik sistemler üzerinde yapılan çalışma, üretim miktarının hobi bahçesinde kullanılan standart çiftçilik teknolojisinden çok daha yüksek olduğunu göstermektedir. Bu araştırmada, önceki sisteme kıyasla en ucuz şekilde bitki üretimini yüksek seviyede hedeflemekteyiz. Öncelikle, yüzen sal sisteminde balık adaptasyonu için su akışını optimize etmek için su ürünleri yetiştiriciliğini tasarlayacağız. Daha sonra, su akışı boyunca dere genişlemesi düzenleyerek büyük parçacık ayırma bölümünü standardize edeceğiz. Büyük partiküller sudan arıtılarak ve iyon seçici elektrotlar (potansiyometrik elektrot sensörü) kullanılarak sistemindeki tortu olan her büyük partikülün mineral içeriği analiz edilmektedir. Mineral içerikleri, potansiyometrik elektrot sensörü kullanılarak sistemde kontrol edilir. Potansiyometrik elektrotlar bir su solüsyonundaki iyon içeriğini ölçer ve bu bilgi bitki tarafından iyon tüketimine ilişkin bir arayüz oluşturulur [2]. Bu yöntem, çevrimiçi sera yönetimi uygulaması ve sistem üzerinde kolay parametre ölçme etkisi için de uygundur. Ancak bu yaklaşım için, çözeltideki tekli iyonların ölçümü için iyon seçici elektrotlar doğrudan sistemdeki diğer iyon konsantrasyonları tarafından etkiler [3]. Araştırmamızda, potansiyometrik elektrot verileri mobil cihazlar tarafından kullanıcılar tarafından kontrol edilmektedir. Elektrode verileri bilgisayara (raspberry pi) transfer edilir ve veriler raspberry ortamından bulut (Firebase etc.) sistemine gönderilebilir. Bu veriler, her kullanıcı tarafından algılanabilir biçimde istenilen ekipmanlarda gösterilebilir. Kullanıcılar, bitki için gerekli olan her değişkeni değiştirebilir.
Aquaponic system is a new farming system that can combine with smart home and new informatics technologies. Aquaponic technology can be applicable for hobby garden in smart home that is very popular in today [1]. Today’s hobby gardens are not efficient because of the low amount product yield. However, study on hydroponic and aquaponics systems shows that production amount is much higher than the standard farming technology as used in hobby garden. In this research, we aim to highly production of plant as it compared with previous system in cheapest way. Firstly, we will design the aquaculture for optimizing the water flow for fish adaptation on the floating raft system. Then we will standardize the big particles separation part by arrange of creek enlargement during the water flow. Big particles are purified from water and analyzed the mineral content of each big particle which are sediment in water levee system by using ion selective electrodes (potentiometric electrodes sensor). Mineral contents are controlled in system by using potentiometric electrodes sensor [2]. Potentiometric electrodes measure ion content in a water solution and this information make an interface about ion consumption by plant. This method is also feasible for online greenhouse management application and easy parameter measurement effect on the system. But for this approach, ion selective electrodes for measurement of individual ions in solution are directly effect by other ion concentrations in system [3]. In our research, potentiometric electrote datas is controlled by mobile devices by users. Electrodes datas is transferred to computer (raspberry pi) and datas is taken to raspberry environment can send into cloud (Firebase vb.) system. This datas can be showed into desired equipment in perceptible form by each users. Users can switch each variable which is required from plant.

Açıklama

Anahtar Kelimeler

Kaynak

Maltepe Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Kongresi

WoS Q Değeri

Scopus Q Değeri

Cilt

Sayı

Künye

Karaca, M. A. ve Dündar, S. (2018). Smart aquaponic system / Akıllı aquaponic sistem. Maltepe Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Kongresi. s. 33-34.