Türk mutfak kültürü yönünden günümüz toplu konut mutfaklarının irdelenmesi

dc.authorid0000-0002-4951-581Xen_US
dc.contributor.advisorÖzalp Erataman, Hicran
dc.contributor.authorOğuzoğlu, Yazgı
dc.date.accessioned2024-07-12T22:26:41Z
dc.date.available2024-07-12T22:26:41Z
dc.date.issued2019en_US
dc.date.submitted2019-12en_US
dc.departmentEnstitüler, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İç Mimarlık Ana Bilim Dalıen_US
dc.description.abstractRekabet ortamının yoğun olarak yaşandığı günümüz şartlarında İnşaat firmaları ne kadar kaliteli hizmet ve ürün sunduğunu söylese de önemli olan tüketicilerin kullanımlarına göre değerlendirmesidir. Bu bağlamda son yıllarda artan konut ihtiyacını karşılamak amacıyla birbirine benzeyen aynı tip ve planda yapıların inşaatları hızla sürmektedir. Bu araştırmada, Türkiye’nin en büyük arazi kaynağına sahip olan TOKİ kurumunun daha önce uyguladığı inşaat mutfaklarının karakteristik özellikleri, diğer mekanlarla ilişkileri, kullanıcıya uygunluğu ve memnuniyeti irdelenmiştir. Araştırmanın birinci bölümünde; kaynakça kısmında yer alan yerli ve yabancı kaynaklar taranarak literatür kısım oluşturulmuştur. İkinci bölümde; Literatür taraması yapıldıktan sonra buna bağlı olarak konu ile ilgili İstanbul’da farklı ekonomik düzeylere sahip aile bireylerin ikamet ettiği bir sitede anket çalışması yapılmıştır. Son bölümde ise anket çalışmasının sonuçları elde edilerek analizler yapılıp bulgular ve sonuç bölümü oluşturulmuştur.en_US
dc.description.abstractIn the competitive environment of today’s world, the claims of the Construction Companies about their qualified products and services doesn’t matter and can’t compete against the evaluation of the customers. In the last recent years, a lot of construction projects which are very similar to each other, are being done with haste to meet the increasing housing demand. In this rearch; the primarly held subjects are the characteristic specifications of kitchens, its correlation with other areas, its correspondance with the end user and the satisfaction level of the customer, that were previously made by TOKI who is the largest land source owner of Turkey. In the first phase of the research; the local and the foreign sources that are mentioned in the bibliography were gathered and the literature part has been formed with it. In the second phase; a poll has been made about the subject in a housing site (in Istanbul) where contains different in-come levels of family individuals. At the last phase of the research; the results of the polls are gathered and anlyzed to form the conclusion part.en_US
dc.identifier.citationOğuzoğlu, Y. (2019). Türk mutfak kültürü yönünden günümüz toplu konut mutfaklarının irdelenmesi / Turkısh kıtchen culture; the applıcabılıty to the kıtchens of today’s mass housıng (Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi). Maltepe Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul.en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12415/11508
dc.institutionauthorOğuzoğlu, Yazgıen_US
dc.language.isotren_US
dc.publisherMaltepe Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States*
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/*
dc.snmzKT1546en_US
dc.subjectKonuten_US
dc.subjectMutfaken_US
dc.subjectTasarımen_US
dc.subjectHousingen_US
dc.subjectKitchenen_US
dc.subjectDesignen_US
dc.titleTürk mutfak kültürü yönünden günümüz toplu konut mutfaklarının irdelenmesien_US
dc.title.alternativeTurkısh kıtchen culture; the applıcabılıty to the kıtchens of today’s mass housıngen_US
dc.typeMaster Thesisen_US
dspace.entity.typePublication

Dosyalar