Karabiberin geleneksel halk tedavilerindeki yeri ve bazı sonuçlar

dc.authorid0000-0003-0916-707Xen_US
dc.contributor.authorErdemir, Ayşegül
dc.contributor.authorElçioğlu, Ömür
dc.date.accessioned2024-07-12T21:05:09Z
dc.date.available2024-07-12T21:05:09Z
dc.date.issued2001en_US
dc.departmentFakülteler, Tıp Fakültesien_US
dc.description.abstractKarabiber, halk arasında uyarıcı, midevi, iştah açıcı, öksürük kesici, soğuk algınlığının giderici olarak kullanıldığı gibi baharat olarak da yemeklere konur. Droğun bu kullanımları eski dönemlere kadar gider. Karabiberin bugün de aynı amaçlar için halk arasında revaçta olduğu bilinmektedir. Özellikle baharat makanında kullanışı, onun aynı zamanda organizmaya bir iyileştirici madde olarak da etki etmesini sağlar.en_US
dc.identifier.citationErdemir, A. ve Elçioğlu, Ö. (2001). Karabiberin geleneksel halk tedavilerindeki yeri ve bazı sonuçlar / Black pepper and traditional medicine. 12, s. 145-150.en_US
dc.identifier.endpage150en_US
dc.identifier.startpage145en_US
dc.identifier.urihttps://kebikecdergi.org/
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12415/3876
dc.identifier.volume12en_US
dc.institutionauthorErdemir, Ayşegül
dc.language.isotren_US
dc.publisherMehtap Yükselen_US
dc.relation.ispartofKebikeç İnsan Bilimleri İçin Kaynak Araştırmaları Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryUlusal Hakemli Dergide Makale - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.snmzKY02124
dc.titleKarabiberin geleneksel halk tedavilerindeki yeri ve bazı sonuçlaren_US
dc.title.alternativeBlack pepper and traditional medicineen_US
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication

Dosyalar