Psycho-social determinants in the formation of dining places, within the urban identity

dc.contributor.authorYalçın, Meryem
dc.date.accessioned2024-07-12T20:56:33Z
dc.date.available2024-07-12T20:56:33Z
dc.date.issued2014en_US
dc.departmentMaltepe Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesien_US
dc.description.abstractThe food culture and dining spaces, being of the most common shared phenomena of social culture, have multiple social appearances. While these venues within the identity of the city bear deep connotations regarding the city, urbanity, and the societal, they are also places that become the scene for the city’s daily life and where the city’s pulse is. The formation of urban spaces, spatial representations in the city, the distribution of the societal on space, and etc. do actually reveal the spatial and psycho-social parameters. Dining places in this sense, do not only belong to the city with their physical appearances but also they carry great importance as being places that allow the city, urbanity, sociality, the public, daily life, and modernity to represent themselves in different ways. In this paper, with the rhetoric of space, a descriptive point of view is being applied over a specific type of space to the processes of the societal background carried by the city and the identity construction based on this.en_US
dc.description.abstractToplumsal kültürün en yaygın ortak paylaşım olgularından biri olan yemek kültürü ve mekânları çoklu sosyal görüngülere sahiptirler. Kentin kimliği içersinde bu mekânlar, kente, kentliliğe ve toplumsal olana dair derin çağrışımlar taşırken, kentin gündelik yaşamına sahne olan, kentin nabzının attığı yerlerdir. Kentsel mekânların oluşumu, kentteki mekânsal temsiller, toplumsalın mekân üzerindeki dağılımı vs. gerçekte, mekân ile psiko-sosyal parametrelerini de açığa vurur. Yemek yeme mekanları bu açıdan, sadece fiziki görünümleriyle kente ait değildirler, aynı zamanda kentin, kentliliğin, toplumsallığın, kamusal olanın, gündelik hayatın ve modernliğin kendisini farklı şekillerde temsiline imkân tanıyan yerler olarak da büyük önem taşırlar. Bu yazıda, mekân retoriği üzerinden, kent taşıdıkları toplumsallık ardalanı ve buna dayalı kimlik inşa süreçlerine spesifik bir mekan çeşidi üzerinden betimsel bir açıdan açıklık getirilmektedir.en_US
dc.identifier.citationYalçın, M. (2014). Psycho-social determinants in the formation of dining places, within the urban identity / Kent kimliği içerisinde yemek yeme mekanlarının oluşumundaki psiko-sosyal belirleyiciler. T. C. Maltepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dergisi. s. 171-189.en_US
dc.identifier.endpage189en_US
dc.identifier.issn1303-3115
dc.identifier.startpage171en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12415/3004
dc.institutionauthorYalçın, Meryem
dc.language.isoenen_US
dc.publisherMaltepe Üniversitesien_US
dc.relation.ispartofT. C. Maltepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryUlusal Hakemli Dergide Makale - Başka Kurum Yazarıen_US
dc.rightsCC0 1.0 Universal*
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/*
dc.snmzKY03470
dc.subjectCityen_US
dc.subjectDining spaceen_US
dc.subjectPsycho-social determinantsen_US
dc.subjectKenten_US
dc.subjectYemek yeme mekânlarıen_US
dc.subjectPsiko-sosyal belirleyicileren_US
dc.titlePsycho-social determinants in the formation of dining places, within the urban identityen_US
dc.title.alternativeKent kimliği içerisinde yemek yeme mekanlarının oluşumundaki psiko-sosyal belirleyicileren_US
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication

Dosyalar