Teknoloji eğitimi programının karakteristikleri ve teknoloji eğitiminde problem çözümü

Küçük Resim Yok

Tarih

2002

Yazarlar

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Yayıncı

Maltepe Üniversitesi

Erişim Hakkı

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States
info:eu-repo/semantics/openAccess

Araştırma projeleri

Organizasyon Birimleri

Dergi sayısı

Özet

Günlük yaşantımızdan soyutlayamayacağımız bir unsur haline gelen teknoloji, farklı mesleklerden bağımsız olarak, sosyal, kültürel ve ekonomik yaşantımızı etkilemekte hatta şekillendirmektedir. İnsan gücü bakımından önemli kaynaklara sahip bir ülkede yaşamamıza rağmen Türkiye'de işsizlik problemi bugün herkesin kabul ettiği ve pek çok problemi peşinde getiren bir gerçektir. Ancak işsizlik en çok ilkokul mezunları ve mesleki becerisi olmayanlar arasında yaygın olarak görülmektedir. O halde eğilim düzeyi ne olursa olsun, kişilere mesleki beceri ve yeterlik kazandırılması bir çözüm yolu olarak düşünülebilir ve bu noktada da teknoloji eğitiminin gerekliği ön plana çıkmaktadır. Bu çalışmada (teknoloji eğitiminin amaçları ve bu amaçlar doğrultusunda teknoloji eğitimi programında bulunması gereken kalite göstergeleri tanımlanmış ve teknoloji eğitimde problem çözümündeki basamaklar üzerinde durularak bir derleme çalışması yapılması yolu izlenmiştir.
Technology which becomes an unabstracted component, effects and shapes our social, culturel and economic life independently from the different profession. Even we are living in a country which rich sources of man power, unemployment is a problem that everybody recognized and a reality bringing in other problems with it. But unemployment is especially a problem for non-educated and unskilled people. So whatever people's educational background is, gaining profession skills and capacity is thought as a solution that brings technology training to a much important Ievel. This study shows the targets of technology training and quality indications whrn going through these targets. And the path is a compilation study, lead by the steps of problem solving in a technology training.

Açıklama

Anahtar Kelimeler

Teknoloji, Teknoloji eğitimi, Problem çözümü, Technology, Technology education, Problem solving

Kaynak

Fen-Edebiyat Fakültesi Dergisi

WoS Q Değeri

Scopus Q Değeri

Cilt

2

Sayı

Künye

Balcı, B. (2002). Teknoloji eğitimi programının karakteristikleri ve teknoloji eğitiminde problem çözümü. Fen-Edebiyat Fakültesi Dergisi, Maltepe Üniversitesi. 2, s. 101-109.