CC0 1.0 Universal

Amaç: Okul öncesi dönemden ilkokula geçiş süreci; çocuk, aile ve öğretmen açısından eğitimde önemli bir basamaktır. Okul öncesi eğitim döneminde tüm gelişim alanlarını tamamlamış olan çocukların, İlköğretime daha uyumlu ve bu süreçte desteklenmiş olarak hazır bulunmaları beklenmektedir. Bu çalışmanın amacı, sınıf öğretmeni adaylarının ve sınıf öğretmenlerinin deneyim süreçleri dikkate alınarak okul öncesi öğretmenlerine ilişkin beklentilerine ilişkin görüşleri analiz edilerek, okul öncesi eğitim ile sınıf öğretmenleri arasındaki bağın güçlendirilmesine yönelik önerilerde bulunmaktır.

Okul öncesi öğretmenleri, Sınıf öğretmenleri, İlkokula hazırlık

14. Ulusal Okul Öncesi Öğretmenliği Öğrenci Kongresi: Çocuğun Ekolojik Dünyası

Akgök, T., Çelik, T. G., Yürük, M., Cabi, E. (2019). Sınıf öğretmeni adayları ve sınıf öğretmenlerinin okul öncesi öğretmenlerinden beklentileri. 14. Ulusal Okul Öncesi Öğretmenliği Öğrenci Kongresi: Çocuğun Ekolojik Dünyası Özet Kitapçığı, Maltepe Üniversitesi.