An exploratory study of the differences between the green supply chain practices of goods vs. service retailers

dc.contributor.advisorTanyaş, Mehmet
dc.contributor.authorBedük, Selen
dc.date.accessioned2024-07-12T22:24:43Z
dc.date.available2024-07-12T22:24:43Z
dc.date.issued2017en_US
dc.date.submitted2017en_US
dc.departmentEnstitüler, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Lojistik ve Tedarik Zincir Yönetimi Ana Bilim Dalıen_US
dc.description.abstractBu araştırma yeşil tedarik zinciri uygulamalarında ürün ağırlıklı perakendeciler ile hizmet ağırlıklı perakendeciler arasındaki olası farklılıkları ortaya çıkarmayı amaçlamaktadır. Bu çalışma hizmet ve ürün perakendeciliğinde görünen önemli farkların hizmet ağırlıklı perakendeciler (örneğin, oteller) ve ürün ağırlıklı perakendecilerin (örneğin, marketler) yeşil tedarik zinciri uygulamalarına da yansıyacağı varsayımından yola çıkılarak yapılmıştır. Bu bağlamda yukarıda belirtilen farklı hizmet seviyelerinde çalışan perakendecilerin uyguladıkları yeşil tedarik zinciri yöntemlerinin, bu alanda karşılaşılan engellerin ve bunları aşma çabalarının da önemli farklılıklar göstereceği beklenmektedir. İkincil ve buna bağlı bir konu olarak, araştırmamız perakendecilerin yeşil tedarik zinciri uygulamalarında müşterinin olası etkilerini de incelemektedir. Bu çalışmanın neticesinde çıkan bulguların yeşil tedarik zinciri ve bunun perakende uygulamaları konusuna eğilen akademisyenlere, sektör çalışanlarına ve karar alıcılara ışık tutması amaçlanmaktadıren_US
dc.description.abstractThis study aims to explore the potential differences in the green supply chain practices (GSCP) of goods vs service retailers. Given that there are significant distinctions between the retailing of goods and services, we expect to see differences between the GSCP of high service retailers (such as hotels) and their low-service counterparts (such as grocery retailers). Specifically, we posit that there will be variations between goods retailers and service retailers with respect to the extent and type of GSCP adopted by them, the barriers they face and the strategies they use to address the challenges in their efforts toward this end. In addition, and closely related to this objective, our research also aims to examine the impact of the customer to the GSCP of retailers. The findings of this research bear implications for professionals, academics and policy makers who are interested in GSCP and its applications in the retail industry.en_US
dc.identifier.citationBedük, S. (2017). An exploratory study of the differences between the green supply chain practices of goods vs. service retailers / Ürün ve hizmet perakendecileri arasında yeşil tedarik zinciri uygulamalarındaki farklılıklar. (Yayımlanmamış Doktora Tezi). Maltepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İstanbul.en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12415/11341
dc.institutionauthorBedük, Selenen_US
dc.language.isoenen_US
dc.publisherMaltepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsüen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.snmzKT1370en_US
dc.titleAn exploratory study of the differences between the green supply chain practices of goods vs. service retailersen_US
dc.title.alternativeÜrün ve hizmet perakendecileri arasında yeşil tedarik zinciri uygulamalarındaki farklılıklaren_US
dc.typeDoctoral Thesisen_US
dspace.entity.typePublication

Dosyalar

Orijinal paket
Listeleniyor 1 - 1 / 1
Yükleniyor...
Küçük Resim
İsim:
Selen_Bedük_An_Exploratory_Study.pdf
Boyut:
2.45 MB
Biçim:
Adobe Portable Document Format