The role of Germany's ontological security through friendship in the development of ESDP after the end of the cold war

Küçük Resim Yok

Tarih

2018

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Yayıncı

Maltepe Üniversitesi

Erişim Hakkı

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States
info:eu-repo/semantics/openAccess

Araştırma projeleri

Organizasyon Birimleri

Dergi sayısı

Özet

This paper focuses on the continent's security architecture after the end of the Cold War looking from the perspective of Germany's institutional meta-preferences, and provides a social constructivist answer to why states were motivated to invest in the European Security and Defence Policy (ESOP). The social constructivist response this paper provides is based on the processes of estrantement and emancipation and the concept of the social ontology of friendship.
Bu yazı, Soğuk Savaşın sona ermesinin ardından Almanya'nın kurumsal tercihleri perspektifinden bakıldığında kıtanın güvenlik mimarisine odaklanmaktadır ve devletlerin Avrupa Güvenlik ve Savunma Politikasına neden yatırım yapmaya motive oldukları üzerine toplumsal yapılandırmacı bir cevap sağlamaktadır. Bu makalenin sağladığı toplumsal yapılandırmacı katkı, yabancılaşma ve kurtuluş süreçlerine ve arkadaşlığın toplumsal ontolojisi kavramına dayanmaktadır.

Açıklama

Anahtar Kelimeler

Cold war, Germany, ESDP, Ontological security, Soğuk savaş, Almanya, Ontolojik güvenlik

Kaynak

2018 İstanbul International Student Congress

WoS Q Değeri

Scopus Q Değeri

Cilt

Sayı

Künye

Selimi, S. (2018). The role of Germany's ontological security through friendship in the development of ESDP after the end of the cold war. Öztopcu, A., Bozok, M. ve Çetin, Ş. (ed.). 2018 İstanbul International Student Congress (111-112 ss.). İstanbul: Maltepe Üniversitesi.