Sosyal medyada marka iletişimi

2019-01

Maltepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü

Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 United States

Gelişen teknoloji ile birlikte ülkelerdeki gelişmişlik seviyesi de artmaya başlamıştır. Günümüzde artık değişik kültürlere sahip milyonlarca insan yaşamaktadır. Kurumların, geniş coğrafyada satış yapması ve markalarını daha geniş kitlelere duyurulması için sosyal platformlarda yer almaktadır. Teknoloji ile birlikte gelen yenilikler markalar arasında rekabetin hızla artmasına ve geleneksel pazarlama faaliyetlerinde değişiklere sebep olmuştur. Kurumlar geleneksel pazarlama aracından olan ağızdan ağıza pazarlamanın etkisini sosyal ortamda devam ettirmek istemişler ve sosyal medya araçları, kurumların her şeye daha hızlı, daha kolay ve daha çabuk ulaşmasını sağlamıştır. Artık yeni gündemler, yeni markalar, yeni ürünler sosyal medya araçlarıyla (instagram, bloggers, YouTube, facebook, markaların çevrimiçi satış siteleri gibi) birlikte tüketiciye daha çabuk ulaştırılmaktadır.
The general level of development in countries has started to increase in parallel with the advanced technology. Today, millions of people hailing from diverse cultures live in the world. Institutions make sales in a vast geographical space and introduce their products to larger masses through social platforms. A multiplicity of novelties ushered in by technology turns the competition between brands fiercer and cause changes in the traditional marketing strategies. Enterprises are willing to continue and benefit from the old-fashioned oral marketing practices. Social media tools have enabled people to reach everything more easily and faster. New agendas, brands and products instantly reach customers via social media tools (e.g. Instagram, bloggers, YouTube, Facebook, and online sales websites of brands).

brand, brand communication, social media, ınfluence marketing, marka, marka iletişimi, sosyal medya, etkileşimli pazarlama

Can, Tuğba